Αγγλία-Ουαλία: Με περιβραχιόνιο «OneLove» ο υφυπουργός Βρετανίας

Οι Άγγλοι και οι Ουαλοί είναι μέρος των επτά Εθνικών ομάδων που εγκατέλειψαν την ιδέα να φορέσουν αυτό το περιβραχιόνιο μετά τις απειλές για αθλητικές κυρώσεις από το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ωστόσο ο Άντριου δεν θα είναι ο πρώτος που θα το πράξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, υπεύθυνη για τον Αθλητισμό, φόρεσε το περιβραχιόνιο δίπλα στον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στην ήττα της Γερμανίας με 2-1 από την Ιαπωνία,

την περασμένη Τετάρτη.

Το ίδιο έκανε και η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Χάτζα Λαμπίμπ, στη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» επί του Καναδά.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και αρκετοί οπαδοί είδαν να τους κατάσχονται αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου, περιβραχιόνια και άλλα συναφή είδη.

Ο Στιούαρτ Άντριου δήλωσε στο βρετανικό κανάλι ITV ότι «σίγουρα» θα φορέσει το περιβραχιόνιο την Τρίτη και πως «χαίρεται» που η Γερμανίδα συνάδελφός του έδωσε το παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Βρετανός υπουργός θεωρεί επίσης «άδικο» ότι στους Άγγλους και στους Ουαλούς, την τελευταία στιγμή, απαγορεύτηκε να φορέσουν το περιβραχιόνιο.

Η αγγλική ομάδα οπαδών «3LionsPride», που εκπροσωπεί την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αποφάσισε πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι τα μέλη της δεν θα πήγαιναν στο Κατάρ.

«Αυτοί οι αγώνες πρέπει να είναι μια γιορτή για όλους τους οπαδούς, αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς αισθάνονται ότι δεν είναι έτσι. Δεν είναι ένα τουρνουά γι΄ αυτούς. Ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να είναι μέρος του και αυτό δεν είναι αποδεκτό», εξέφρασε τη λύπη του ο Άγγλος υπουργός Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγλία-Ουαλία, OneLove, Βρετανίας,anglia-oualia, OneLove, vretanias