Άρης: Εξηγήσεις Οικονόμου για τα γεγονότα στο Περιστέρι

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, απάντησε σήμερα (28/11) στη Βουλή, σε επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά με τη διεξαγωγή της έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών στους αρμοδίους, για όσα έγιναν στο Περιστέρι, μετά τον αγώνα του Άρη με τον Ατρόμητο εκεί, όταν οι οπαδοί των “κίτρινων” δέχτηκαν βίαιη

επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Είπε μεταξύ άλλων:

“Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, διέταξαν την ΓΑΔΑ να εκδώσει διαταγή διενέργειας ΕΔΕ, ως συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων. Στις 6 Νοεμβρίου εκδόθηκε η διαταγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για να διερευνηθεί η υπόθεση από πειθαρχικής πλευράς και να καταλογιστούν ευθύνες σε βάρος οποιουδήποτε υπαίτιου. Στις 10 του ίδιου μήνα μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που ανατέθηκε σε ανώτατο αξιωματικό. Ενημερώθηκε από την αρμόδια διεύθυνση η ανεξάρτητη διοικητική αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” να εξετάσει, αν επιληφθεί ως μηχανισμός διερεύνησης αυθαιρεσίας”.

Και συνέχισε:

“Η ΕΔΕ βρίσκεται στο στάδιο της διενέργεια και επίκειται η ολοκλήρωσή της. Μεσημβρινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου μετέβη στην ΓΑΔΑ, ο νομικός σύμβουλος της ομάδας της ΠΑΕ Άρης κι έθεσε υπόψη της υπηρεσίας οπτικό υλικό, σύγκρουσης αστυνομικών με οπαδούς του Άρη. Η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας διερεύνησε και εντόπισε κι άλλο οπτικό υλικό από το διαδίκτυο, όπως και από κάμερες από τις γύρω περιοχές, και προχώρησε στην αναζήτηση τυχόν παθόντων. Βρέθηκαν τρεις εκ των τραυματισθέντων και από τους δύο λήφθηκαν ένορκες καταθέσεις”.

Για να καταλήξει:

“Στις 16 Νοεμβρίου, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας διαβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κι εκεί βρίσκεται εκεί ως σήμερα. Τις ποινικές ευθύνες τις καταλογίζουν τα δικαστήρια. Η ΕΛ.ΑΣ ολοκλήρωσε και την ποινική προανάκριση και από τις 16 Νοεμβρίου η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Κινηθήκαμε άμεσα και ταχύτητα και χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα