Άνετα το 1-0 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Περιστερίου με σκορ 91-68 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά. Νταμπλ νταμπλ από Καλάθη (19π, 11ας.) και Τόμας (21π, 10ρ), κορυφαίος ο Μπέντιλ για τους Περιστεριώτες (19 π, 14ρ).

Το ματςΤα 6 λάθη του Περιστερίου στην πρώτη περίοδο ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά στην πρώτη περίοδο και διαμόρφωσαν την μορφή του αγώνα. Παναθηναϊκός
και Καλάθης έτρεξαν στο αγαπημένο τους transition, ο Τόμας τελείωνε τις φάσεις και οι «πράσινοι» σκόραραν 25 πόντους σε αυτό το διάστημα, έχοντας ήδη διψήφια διαφορά. Καλάθης και Τόμας είχαν από 9 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους προσπαθούσαν οι Γκρέι με 6 πόντους και Καράμπελας με 5.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο σαρωτική για τους παίκτες του Πιτίνο, που έτρεξαν σερί 8-0 στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου και.. εξαφανίστηκαν, με τον Τόμας να «πυροβολεί» από παντού (15-33). Ο Καλάθης ακλουθούσε και η διαφορά δεν άργησε να ανέβει στους 20, αφού το Περιστέρι δεν μπορούσε να σκοράρει από κοντά (21-42), μετρώντας μόλις 2/11 δίποντα.

Ο Καράμπελας έδωσε για λίγο ελπίδα με 5 σερί πόντους (31-46), αλλά ο απολαυστικός Καλάθης απάντησε με ασίστ στον Παπαγιάννη για καλάθι και φάουλ και το 31-49, σκορ που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Τόμας 16, Καλάθης με 14 οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα στην ανάπαυλα, ενώ Καράμπελας (10) και Γκρέι (9) παρέμεναν οι πρώτοι σκόρερ για το Περιστέρι.

Η διαφορά ανέβηκε ως τους 23 πόντους (33-56), σημείο στο οποίο το Περιστέρι ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Ο Μπέντιλ έβαλε 5 σερί πόντους, ο Βασιλόπουλος άλλους τόσους, ο Παναθηναϊκός αποδιοργανώθηκε. Ο Πιτίνο πήρε τάιμ άουτ, αλλά Μπέντιλ και Ντάνιελ συνέχισε και το σερί έφτασε στο 15-0 και το 48-56, δημιουργώντας μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα.

Από το 49-59 και μετά, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να αντιδράσει. Με ηγέτη τον Τόμας οι πράσινοι έτρεξαν 9-0 σερί και έστειλαν ξανά το παιχνίδι στους 19 πόντους (49-68), με τους γηπεδούχους να «ξεφουσκώνουν» φυσιολογικά μετά την υπερπροσπάθεια.

Η τέταρτη περίοδος αποδείχθηκε τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, αφού ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Ο Πιτίνο ξεκούρασε Καλάθη – Τόμας και έδωσε λεπτά σε Μήτογλου – Αντετοκούνμπο, ενώ ο Πεδουλάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρους Βησσαρίου και Φιλιππάκο. Συνολικά, το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα