Το κοντέρ του Βαρέλα συνεχίζει...

Ο Φερνάντο Βαρέλα για λίγες μόνο ημέρες, μετά από τρία χρόνια ηχηρής παρουσίας στην Τούμπα, γύρισε το διακόπτη στο off. Άκουσε την οικογένειά του, άκουσε την καρδιά του και τελικώς αποφάσισε να βάλει ξανά μπροστά τις μηχανές, φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (29/5) την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του για τις επόμενες τρεις σεζόν, οπότε το κοντέρ θα συνεχίσει να γράφει συμμετοχές και χιλιόμετρα με το Δικέφαλο στο στήθος.
Στις τρεις περιόδους που έπαιξε με τα
χρώματα του ΠΑΟΚ έχει καταγράψει 77 παρουσίες σε αγώνες πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2016, στην Τούμπα, στο νικηφόρο αγώνα του "Δικέφαλου" με τον Παναιτωλικό, με σκορ 2-1. Ολόκληρη τη σεζόν 2016-2017 έπαιξε σε 24 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 1 γκολ, εκτός έδρας, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (ήττα με σκορ 2-1, στις 23/10/16). Σε εκείνο το ματς έχει κι ένα αυτογκόλ, με το οποίο ισοφάρισε το δικό του τέρμα, που προηγήθηκε. Από τους 24 αυτούς αγώνες, σε δύο αγωνίστηκε από 45' λεπτά (απέναντι στον Ηρακλή εντός και στον ΑΟΚ εκτός), σε έναν 56' λεπτά (απέναντι στον Παναθηναϊκό εντός) και σε έναν 67' λεπτά (κόντρα στην ΑΕΚ εντός). Σε όλους τους άλλους έπαιξε σε όλη τη διάρκεια.
Τη δεύτερη σεζόν, 2017-2018, συμμετείχε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε 1 γκολ (απέναντι στην ΑΕΛ εντός). Πέτυχε και αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, στο παιχνίδι που έγινε στις 11 Μαρτίου του 2018, στην Τούμπα, το οποίο, όμως, δεν μέτρησε τελικά, με τα γνωστά επακόλουθα. Το εντυπωσιακό είναι σε όλους τους αγώνες δεν έχασε λεπτό!

Την τρίτη σεζόν, 2018-2019, συμμετείχε σε 27 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 2 γκολ (απέναντι στη Λαμία εκτός, που ήταν και το νικηφόρο, και στον Λεβαδειακό εντός). Μόνο σε 2 παιχνίδια είχε χαμένα λεπτά συμμετοχής, σε αυτά με αντιπάλους την Ξάνθη εντός (έπαιξε για 58') και τον Λεβαδειακό επίσης εντός (έπαιξε για 79'). Τη σεζόν που πέρασε είχε και 3 ασίστ.

Πέρα από τους αγώνες πρωταθλήματος, μετράει και 18 συμμετοχές σε αγώνες Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις τρεις σεζόν που βρίσκεται στην Ελλάδα: 7 την περίοδο 2016-2017, 6 τη δεύτερη περίοδο και 5 την τρίτη. Και στους τρεις τελικούς Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, πάντως, ήταν παρών και, μάλιστα, μόνο στο δεύτερο, στις 12 Μαΐου του 2018 στο ΟΑΚΑ έχασε 1 λεπτό συμμετοχής. Στους άλλους δύο αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια.
Επιπλέον των παραπάνω, έχει και 24 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στις τρεις σεζόν: 8 την πρώτη περίοδο, 4 τη δεύτερη και 12 την τρίτη. Στην Ευρώπη πέτυχε 1 γκολ, στη νίκη του "Δικέφαλου" με σκορ 0-3 κόντρα στη Βασιλεία εκτός έδρας, την 1η Αυγούστου 2018. Μάλιστα, ήταν το γκολ που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον τελικά σε μεγαλειώδη νίκη στο πλαίσιο του Β' γύρου των προκριματικών του Champions League. Στην Ευρώπη όλοι οι αγώνες που έπαιξε είναι χωρίς να χάσει λεπτό, εκτός από 2, αυτούς με αντιπάλους την Ντιναμό Τιφλίδας στις 25 Αυγούστου του 2016, στο ντεμπούτο του στην Τούμπα, που συμμετείχε για 14', και την Τσέλσι, στο Λονδίνο, στις 29 Νοεμβρίου 2018, που αγωνίστηκε για 15'.

Μετρώντας όλες τις συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Βαρέλα έχει παίξει σε 119 αγώνες μέχρι τώρα με τον ΠΑΟΚ κι έχει πετύχει 6 γκολ. Διόλου ευκαταφρόνητη συγκομιδή για τον γεννημένο στις 26 Νοεμβρίου του 1987 στην Πορτογαλία ποδοσφαιριστή, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, χώρα με την Εθνική ομάδα της οποίας είναι διεθνής. Και πλέον συνεχίζει
Keywords
Τυχαία Θέματα