Ανακοίνωσε Καντά ο ΑΟΞ!

Xanthi FC ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Sofiane Khadda". Με μια ανακοίνωση έντεκα λέξεων η ΠΑΕ ΑΟΞ επισημοποίησε σήμερα (6/8) την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταγραφικής της κίνησης εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ένταξη του Γάλλου μέσου στο ρόστερ της θρακιώτικης ομάδας ακολουθεί αυτή του Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ και πλέον μένει η απόκτηση ενός παίκτη για τα πλάγια της μεσαίας γραμμής, ώστε να κλείσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το έμψυχο δυναμικό για τη σεζόν 2018-2019.

Ο
Καντά είναι γεννημένος στη Βεσούλ, που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία, το 1992. Αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα της πόλης του μέχρι το 2014, όταν μετακόμισε στην ASM Belfort, της 3ης κατηγορίας της Γαλλίας.

Το 2016 μετακόμισε στην LB Châteauroux, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Ligue 2, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γαλλίας. Έγραψε 19 συμμετοχές τη σεζόν 2016-17 ο Καντά. Στην ίδια ομάδα συνέχισε και τη σεζόν 2017-18, στη Ligue 2, με 35 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, 4 γκολ και 3 ασίστ.

Κατά βάση αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή στον άξονα, έχοντας και δημιουργικά καθήκοντα στο παιχνίδι, πέρα από αμυντικά. Μπορεί να καλύψει και τη θέση του αριστερού πλάγιου μέσου. Είναι η πρώτη φορά που ο Σοφιάν Καντά θα αγωνιστεί εκτός Γαλλίας, ενώ ήδη πήρε μέρος σε προπονήσεις του ΑΟΞ στο βασικό μέρος της προετοιμασίας της ομάδας, στο Πράβετς.
Keywords
Τυχαία Θέματα