Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ποιότητα, καινοτομία και ανάπτυξη

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και συνεχείς ακαδημαϊκές και επιστημονικές διακρίσεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει εδραιώσει τη φήμη του για ποιοτική εκπαίδευση,επενδύσεις σε καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, και διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία.
Με περισσότερα από 90 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναβάθμισε την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο και καθίσταται

πλέον ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νό-τιo-Ανατολικής Ευρώπης αποτελώντας την κορυφαία επιλογή για νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Φιλοδοξώντας να καταστεί ένα ολοκληρωμένο, εξειδικευμένο και πρωτοποριακό κέντρο διεθνώς, σκοπός του Πανεπιστημίου είναι να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο της νέας γενιάς, εκπαιδεύοντας και δημιουργώντας τα μυαλά του μέλλοντος.

Φροντίζοντας για την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης των φοιτητών του με την πρακτική άσκηση – της γνώσης με το επιχειρείν – το Πανεπιστήμιο στοχεύει ώστε οι φοιτητές του να μπορούν όχι μόνο να κατανοούν την πρακτική εφαρμογή του κλάδου τους, αλλά να επιφέρουν και καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωσή του. Με αυτή την επικέντρωση στην απασχολησιμότητα, οι φοιτητές του αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε όλα τα προγράμματα σπουδών, ενώ τους παρέχεται η ευκαιρία να εμβαθύνουν από νωρίς τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

ΔΙΕΘΝEIΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Microsoft Innovation Centre

Η ίδρυση και λειτουργία το 2015 του Microsoft Innovation Center - ένα από́ μόνο 110 που λειτουργούν παγκόσμια - αποτέλεσε το αποκορύφωμα των προσπαθειών του Πανεπιστημίου να προωθήσει μια στενότερη σχέση μεταξύ μάθησης και έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία καθιστώντας το ένα υπερσύγχρονο εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων. Mέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Microsoft Innovation Center έχει στηρίξει την δημιουργία 120 νέων start-ups.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα