Αμερικανικό αεροσκάφος F 22 κατέρριψε και άλλο “αγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο” πάνω από τον Καναδά- Προφανώς κινέζικο μπαλόνι

Φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα στον εναέριο χώρο της αμερικανικής ηπείρου, αφού, μετά το κινεζικό κατασκοπευτικό (μετεωρολογικό κατά το Πεκίνο) μπαλόνι που αναστάτωσε τις αεράμυνες ΗΠΑ και Καναδά την περασμένη εβδομάδα, και πάλι ήχησε συναγερμός. Και αυτή τη φορά, τελικά οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους Καναδούς το κατέρριψαν.

Ειδικότερα, η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) δήλωσε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

πως είχε θέσει υπό παρακολούθηση “ένα αερομεταφερόμενο αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο” πάνω από τον βόρειο Καναδά. Τελικά μετά από απόφαση του Καναδού πρωθυπουργού Τρουντό, το αντικείμενο κατερρίφθη.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι ακριβώς ήταν το ιπτάμενο αντικείμενο και το κατά πόσο σχετίζεται είτε με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι της περασμένης εβδομάδας είτε με το αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Πάντως, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, το αντικείμενο βρισκόταν σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ στην περιοχή επιχειρούσαν απο την πρώτη στιγμή μαχητικά αεροσκάφη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή, αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικειμένο πάνω από την Αλάσκα.

Να σημειώσουμε ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ούτε ποια ήταν η προέλευση εκείνου του αντικειμένου ούτε τον ρόλο του πάνω από μια περιοχή ιδιαίτερου στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε το αντικείμενο στο βόρειο τμήμα της Αλάσκας το μεσημέρι της Παρασκευής. Το αντικείμενο είχε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου και πετούσε σε ύψος 40.000 ποδών.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα