Άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις

Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία, από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μιλάμε για την ιδέα των υπευθύνων των «Πειραιωτών» να μας ξεναγήσουν στο «σπίτι» τους, το Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Η «εκκίνηση» δόθηκε στο Καραϊσκάκη, όπου μας περίμενε το «ανανεωμένο» πούλμαν του Ολυμπιακού για να μας μεταφέρει στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Και εκεί, οι άνθρωποί του με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της πειραϊκής εταιρίας, Γιώργο Παύλου, μας έβαλαν στην καθημερινότητά τους για να δούμε από κοντά όλα όσα μας μεταφέρουν
τα τελευταία χρόνια με άκρως κολακευτικά σχόλια οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, αλλά και οι παίκτες των Ακαδημιών.

Άλλο να τα ακούς και άλλο να τα βλέπεις. Χωρίς υπερβολή, έχουν δημιουργηθεί ιδανικές συνθήκες εργασίας για κάθε επαγγελματία παίκτη, όπως και για τα φιλόδοξα, με πολλά όνειρα και κυρίως, ώριμο λόγο, παιδιά της Ακαδημίας. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος. Από τα σύγχρονα δωμάτια που φιλοξενούνται πριν από τους αγώνες οι ποδοσφαιριστές, έως τους ξενώνες της Ακαδημίας όπου ζουν 50 παιδιά.

Από το ιατρείο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αποκατάστασης που υπάρχουν στον κόσμο (τα έξοδα αγοράς κάθε ενός μηχανήματος κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ), έως την πισίνα. Από τα εστιατόρια της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας, έως τους διαφορετικούς καλαίσθητους χώρους ξεκούρασης που έχουν δημιουργηθεί. Από τα γήπεδα με τους καλύτερους χλοοτάπητες στον κόσμο (όπως και συνθετικό χόρτο), έως τα γραφεία των προπονητών, των εργαζόμενων (περισσότεροι από 130 είναι στο Ρέντη), τα σύγχρονα αποδυτήρια και το περίφημο «κόκκινο δωμάτιο», όπου γίνονται οι αναλύσεις των επόμενων αντιπάλων από τους προπονητές προς τους παίκτες..

Είναι «κόσμημα» το Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και μία περιουσία για τον Ολυμπιακό αυτή η επένδυση των 40 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε την τελευταία οκταετία από τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στα δικά μας μάτια αυτή η περιουσία έχει μεγαλύτερη αξία ακόμη και από τους τίτλους. Είναι ο θεμέλιος λίθος για να επανέλθει η ομάδα του Πειραιά σε τροχιά πρωταθλητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα