Αλλάζει το καθεστώς των δανεισμών

Οι αλλαγές που προετοιμάζει η ΦΙΦΑ για τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών εν' όψει της σεζόν 2020-21.

Σύμφωνα με τους Times, η παγκόσμια συνομοσπονδία θέλει να περιορίσει τον αριθμό των δανεισμών ανάμεσα σε συλλόγους και ήδη έχει προχωρήσει σε αλλαγές που θα οριστικοποιηθούν στις αρχές του 2019.

Πλέον, θα υπάρχει όριο στους δανεικούς που θα μπορεί να παραχωρήσει κάθε ομάδα ετησίως (6 έως 8), ενώ οι δανεισμοί ανάμεσα σε δύο ίδιους συλλόγους δεν θα μπορούν να είναι πάνω από δύο ανά αγωνιστική περίοδο.

Η ΦΙΦΑ, είχε συστήσει
ειδική επιτροπή για την εξέταση του ζητήματος, η οποία απεφάνθη στην αναφορά της ότι το τρέχον καθεστώς δανεισμών εμποδίζει την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, καθώς οι δανεισμοί τους δεν γίνονται συνήθως για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για την «εμπορική τους εκμετάλλευση». Χαρακτηριστικά, αναφέρει σύλλογο που δεν κατονομάζεται και ο οποίος είχε δανείσει 146 παίκτες συνολικά από το 2011 έως το 2017.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, θα υπάρξουν αλλαγές και στους κανονισμούς για τους ατζέντηδες, με όριο στο ποσοστό προμηθειών που μπορούν να λάβουν, αλλά και περιορισμούς που αφορούν το πόσα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να εκπροσωπούν ταυτόχρονα σε μία συναλλαγή, ώστε τα χρήματα των μεταγραφών να μένουν στο ποδόσφαιρο και να μην καταλήγουν στις τσέπες τρίτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα