Αλλάζει φιλοσοφία ο Πανιώνιος

Ο Ζοσέ Ανιγκό δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην Ελλάδα και την Αθήνα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο σχεδιασμός της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ έχει μείνει στάσιμος.

Οι άμεσοι συνεργάτες του Γάλλου προπονητή είναι σε ανοικτή γραμμή με τους ανθρώπους του Πανιωνίου και σχεδιάζουν τόσο τις μεταγραφικές κινήσεις του «Ιστορικού» όσο και το πρόγραμμα της προετοιμασίας.

Οι πρώτες ενδείξεις
για τον νέο Πανιώνιο δείχνουν πως θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Βάση της πρώτης διεργασίας που έχει γίνει από τον Νίκο Ζαμάνη και τον τμήμα σκάουτινγκ των «κυανέρυθρων» ο Πανιώνιος φαίνεται πως θα εμπιστευτεί περισσότερο την ξένη αγορά και όχι τόσο πολύ την ελληνική, αλλάζοντας έτσι τη φιλοσοφία που είχε τα τελευταία χρόνια.

Η επιλογή των ξένων ποδοσφαιριστών είναι δίκοπο μαχαίρι σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αποδειχθούν λαυράκια (Καρίμ, Χατζι Σαφί, Σπιριντόνοβιτς κ.α.), αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος οι παίκτες που θα έρθουν (Μπραχίμι, Νίλσεν κ.α.) να μην εγκλιματιστούν και να αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η πρώτη περίπτωση είναι πάντοτε καλοδεχούμενη για οποιαδήποτε ομάδα. Όπως και δεύτερα απευκταία για κάθε σύλλογο. Όταν όμως πηγαίνεις σε ξένες λύσεις που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και το μέγεθος του συλλόγου τότε ο κίνδυνος «αποτυχίας» είναι μεγαλύτερος.

Οι κινήσεις που θα γίνουν, αν στις περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να είναι μία φορά προσεκτικές, τότε στις περιπτώσεις των ξένων και αγνώστων στοιχείων παικτών θα πρέπει να είναι δέκα φορές πιο προσεκτικές.

Το μόνο σίγουρο, επαναλαμβάνω με τα τωρινά δεδομένα, είναι πως ο Πανιώνιος αλλάζει αγωνιστική φιλοσοφία. Μένει να δούμε εάν οι ξένοι που θα έρθουν θα καταλάβουν το μέγεθος του συλλόγου και θα εγκλιματιστούν γρήγορα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Ομάδας και κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα