Αλλαγές, αντίδραση και ανατροπή

Μία κακή στιγμή αρκεί για να "φορτωθούν" οι πλάτες με υπερβολική πίεση. Όπως αυτή του λάθους του Σισέ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, από το οποίο προήλθε το γκολ της ομάδας της Ριζούπολης. Μία εξέλιξη που γέμισε με πίεση τους «ερυθρόλευκους», αφού όφειλαν και πάλι να βρουν τον τρόπο για την ανατροπή. Περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Και να
σκεφθεί κάποιος πως στο Καραϊσκάκη οι «Πειραιώτες» ψάχνουν το γρήγορο γκολ με ομάδες οι οποίες επιλέγουν μαζική άμυνα και "κτυπούν" στις αντεπιθέσεις. Με τον Απόλλωνα όλη η προετοιμασία πήγε στα "σκουπίδια" εξαιτίας ενός λάθους από έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλες τις δυνατότητες για να κάνει μεγάλη καριέρα. Αλίμονο αν δεν κάνει λάθη. Άλλωστε, τα λάθη μας, οι επιλογές μας είναι η διαδρομή μας, η ζωή μας.

Όχι, δε σκοπεύουμε να ανοίξουμε φιλοσοφική συζήτηση. Θα σταθούμε σε όσα διαδραματίστηκαν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά και στις επιλογές του Τάκη Λεμονή. Ασφαλώς και η ισοφάριση πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ως ένα βαθμό αποφόρτισε τους παίκτες του. Όμως, όσο κυλούσε ο χρόνος στο δεύτερο μέρος και δεν ερχόταν το προβάδισμα στο σκορ, η πίεση επέστρεφε.

Αυτή τη φορά (και σε σχέση με το ματς στην Κέρκυρα) ο προπονητής του Ολυμπιακού αντικατέστησε επιθετικό με επιθετικό, τον Τζούρτζεβιτς με τον Ανσαριφάρντ στο 62’, διατηρώντας το 4-2-3-1. Δεν εφήρμοσε ξανά 4-4-2, φοβούμενος την πιθανότητα απορρύθμισης της αμυντικής λειτουργίας. Αν είχε παραμείνει το 0-1, ίσως να άλλαζε το σύστημα, όπως είχε πράξει στο νησί των "Φαιάκων" όπου ρίσκαρε.

Στο 66’ πέρασε και τον Πάρντο αντί του Σεμπά. Δύο αλλαγές οι οποίες βοήθησαν σημαντικά για να έρθει η ανατροπή, αφού παράλληλα οι παίκτες του Λεμονή είχαν βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν στο μέλλον να μην παίζουν με τη «φωτιά». Οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι από την αρχή έως το τέλος των αγώνων, καθώς ο τίτλος του πρωταθλητή ενδεχομένως να κριθεί στις λεπτομέρειες, σε αυτές τις στιγμές αδράνειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα