Παρουσίαση της Alfa Romeo Sauber F1

Με λευκό και κόκκινο χρώμα, οδηγούς τους Έριξον και Λεκλέρκ (Τζιοβινάτζι ο τρίτος οδηγός) κινητήρες Ferrari (του 2018) και ομιλητή/ παρουσιαστή τον Σέρτζιο Μαρκιόνε έγινε στο μουσείο Alfa Romeo η παρουσίαση της ομάδας της F1 Alfa Romeo Sauber.

Ξεκινώντας την παρουσίαση της ομάδα ο πρόεδρος
της FCA Σέρτζιο Μαρκιόνε είπε «Είναι πολύ cool η Alfa Romeo να επιστρέφει στην F1» και πρόσθεσε: «Σήμερα αφήνουμε τους τύπους και ζούμε τη στιγμή που η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1.

Λόγια συμβολικά όπως συμβολικό ήταν το μέρος που επιλέχθηκε για το γεγονός : Το μουσείο της Alfa στο Arese (Μιλάνο), όπου υπήρχαν δεκάδες μοντέλα που έδειχναν την ιστορία της Alfa Romeo στο σπορ. Παρών ήταν και ο νέος επικεφαλής της F1 Τσέις Κάρεϊ (μαζί με τον πρόεδρο της FIA Ζαν Τοντ) να «ευλογεί» τον Μαρκιόνε αυτήν την ιστορική ημέρα.

Όμως η ημέρα αυτή ήταν ιστορική και για τους νέους ιδιοκτήτες της F1 οι οποίοι καλωσόρισαν την άφιξη ενός πέμπτου κατασκευαστή στην F1 (Ferrari, Mercedes, Honda και Renault).

« Από τη στιγμή που ασχολούμαστε με την ανακατασκευή της μάρκας Alfa Romeo έχουμε την πεποίθηση ότι η Alfa πρέπει να εκφράζει τη δυναμική της και στους αγώνες, εκεί όπου η μάρκα γεννήθηκε και έγινε θρύλος χάρη στα επιτεύγματα των οδηγών της, ξεκινώντας με τον Enzo Ferrari ο οποίος στην αρχή της καριέρας του οδήγησε την Alfa Romeo» δήλωσε ο Μαρκιόνε και πρόσθεσε: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που θέλαμε να επιστρέψουμε στους αγώνες: αλλά προτιμήσαμε να περιμένουμε να είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε στην κατάλληλη στιγμή. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πίσω στην Alfa τον τόπο που αξίζει στο πανόραμα των αθλητικών αγώνων. Σήμερα είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για όλους τους Alfisti που περίμεναν αυτή τη στιγμή για πάνω από τριάντα χρόνια. »

Τα στοιχεία του συνδυασμού Alfa Romeo-Sauber , ήταν (σχεδόν ) γνωστά για τρεις ημέρες αυτά που αποκαλύφθηκαν ήταν τα χρώματα του αυτοκινήτου και οι οδηγοί . Ο CEO της FCA παρουσίασε τους Σαρλς Λεκλέρκ και Μάρκους Έρκσον. Ο Αντόνιο Τζιοβανάτζι θα παραμείνει στον… πάγκο.Θα είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας και θα συμμετάσχει σε έξι ελεύθερα δοκιμαστικά.

Όσοι πίστεψαν ότι το μονοθέσιο θα είναι κόκκινο ή σκούρο κόκκινο (το χρώμα της Alfa Romeo) έχασαν. Η Alfa Sauber F1 είναι εντελώς λευκή από τη μύτη ως το πιλοτήριο ενώ από εκεί ως την ουρά είναι βαμμένη με το χρώμα Alfa Red και το λογότυπο της Alfa Romeo.

Στα περίεργα της βραδιάς ήταν: Η απουσία του τετράφυλλου τριφυλλιού, που είναι το έμβλημα όλων των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Alfa από το 1920. Ένα σύμβολο που θα παραμείνει αποκλειστικό για την… Ferrari γιατί, όπως εξήγησε ο Μαρκιόνε η Scuderia δεν θέλει να χάσει τα λεφτά της χορηγίας της Alfa Romeo. Ένα κόλπο του μάρκετινγκ. Το δεύτερο περίεργο ήταν η παρουσίαση ενός μονοθέσιου του… 2013 με V8 κινητήρα.

Όμως ποια ομάδα θα έχει την υποστήριξη του Μαρκιόνε σε μία ενδεχόμενη μάχη στην πίστα; Η Alfa Romeo-Sauber ή μήπως η Ferrari; Ο ίδιος απάντησε: « Μία τέτοια αμήχανη στιγμή θα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά νομίζω ότι θα υποστηρίξω την Ferrari
Keywords
Τυχαία Θέματα