Αλλα δεδομένα, ίδιος στόχος...

Τρίτος προκριματικός γύρος του Champions League κι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εδώ, έχοντας αποκλείσει σημειώσει τις πρώτες του νίκες στη διοργάνωση, όχι επί ενός οποιουδήποτε αντιπάλου αλλά επί της Βασιλείας και με σημείο αναφοράς την εντυπωσιακή επικράτηση στο «St. Jakob-Park». Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς στο προσκήνιο πλέον βρίσκεται η Σπαρτάκ Μόσχας. Μια πολύ δυνατή, ρωσική ομάδα, μ’ εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τόσο από
τους Ελβετούς, όσο κι από την ίδια την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του πλέον – δικαιολογημένα – διαθέτουν πιο ισχυρή αυτοπεποίθηση μετά το πρώτο, επίσημο δείγμα γραφής που (παρ)έδωσαν πετυχαίνοντας – πέραν όλων των άλλων – και την επιστροφή τους σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στη .... χειρότερη στο Europa League, στην καλύτερη σ’ αυτούς του Champions League, αν και απέχουν τέσσερις αγώνες μέχρι τον συγκεκριμένο στόχο. Ο πρώτος εξ αυτών διεξάγεται σήμερα, στην κατάμεστη Τούμπα, αφού αν δεν είχαν κρατηθεί εισιτήρια για όλους όσοι αγόρασαν διαρκείας χτες θα είχαν εξαντληθεί από τη Δευτέρα, δηλαδή την πρώτη μέρα της διάθεσής τους.

Μια ρωσική ομάδα, με ιταλό προπονητή, σκληροτράχηλο αμυντικό όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και μάλιστα στη Γιουβέντους, Μάσιμο Καρέρα το όνομα αυτού. Ο 54χρονος κόουτς που βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2016 και συνεχίζει ακάθεκτος, γεγονός που μαρτυρά και την ικανοποίηση των ανθρώπων της ομάδας από το έργο του, αλλά και ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο και πλέον ... λαμπρό «αστέρι» τον Κουίνσι Πρόμες. Ο 26χρονος Ολλανδός, που αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του περσινού ρωσικού πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά – από όλες τις διοργανώσεις που μετείχαν ο ίδιος κι η ομάδα του – είκοσι ένα γκολ και δέκα ασίστ.

Πρόκειται για ένα πειθαρχημένο σύνολο, με ποδοσφαιρικές αρετές κυρίως σ’ επίπεδο δημιουργίας κι εκτέλεσης, αλλά πιο ... ευάλωτο από τη μέση και πίσω, καθώς επιτίθενται μαζικά, πασχίζουν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές εντός και πέριξ της αντίπαλης περιοχής με συνέπεια να μένουν πίσω το ... έτερο «μεγάλο» όνομα της ομάδας, ο βραζιλιάνος αμυντικός χαφ Φερνάντο, (σ.σ. συνομήλικος του Πρόμες) με αμυντικούς για να ανακόψουν οποιαδήποτε προσπάθεια γρήγορης μετάβασης των αντιπάλων. Κι εκεί είναι ένα από τα σημεία που θέλει να «χτυπήσει» ο ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας – μετά και τους αγώνες με τη Βασιλεία – γιατί η ομάδα δούλευε τόσο πολύ στην προετοιμασία πάνω σε ασκήσεις τακτικής αυτής της λογικής.

Ο πλέον ουσιαστικός «Δικέφαλος» των τελευταίων ετών, με πλήρη αυτογνωσία και ικανότητα να επενδύει και να εξαργυρώνει τα θετικά του στοιχεία, όπως επίσης να προσαρμόζεται και να παλεύει για να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα του προκύπτουν στις συνθήκες αγώνα. Το μείζον ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη λογική που θα υιοθετήσουν αύριο οι γηπεδούχοι. Πιο συγκεκριμένα, αν θα προσπαθήσουν δηλαδή να κάνουν και πάλι το παιχνίδι τους, έχοντας την κατοχή κάτι που θα τους κοστίσει σε δυνάμεις σε βάθος χρόνου στον αγώνα ή αν θα δώσουν χώρο στη ρωσική ομάδα με προφανή στόχο να τη «χτυπήσουν» στο δικό της παιχνίδι, στο δικό της στιλ. Δίχως άγχος, χωρίς περιττή πίεση μα με πίστη στο πλάνο τους για να πάρουν κάτι θετικό που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες και τα όνειρά τους εν όψει του αγώνα της επόμενης εβδομάδας, όταν κι ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει με συν δυο (Βιεϊρίνια – Μπίσεσβαρ) στη Ρωσία.

Κι όλα αυτά χωρίς τον ... Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος ήλθον, είδον και ... απήλθον, δίχως να υπογράψει το πλουσιοπάροχο κι ασυνήθιστο - για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα – συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι άνθρωποι του «Δικεφάλου». Αναμφίβολα πρόκειται για έναν ξεχωριστό ποδοσφαιριστή, ικανό ν’ ανεβάσει μια κατηγορία την ομάδα από μόνος του διαθέτοντας χαρακτηριστικά που λείπουν, όχι μόνον από τον ΠΑΟΚ αλλά και από πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη. Σφοδρότατη επιθυμία που του μεταφέρθηκε και του έγινε απολύτως κατανοητή από τον περασμένο Μάιο λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Πάραυτα, με δεδομένη την υψηλή του αξία ακόμη και στα τριάντα δυο του χρόνια, ο Σουηδός επέδειξε μια συμπεριφορά – σχεδόν – αδιάφορη στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, αλλάζοντας στάση μόλις τον τελευταίο καιρό.

Κι η ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του ήταν τέτοια που έκανε τους ανθρώπους της ομάδας, παρότι ήταν χωλομένοι να ... ρίξουν νερό στο ... κρασί τους και να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του από τη στιγμή – κιόλας – που ο ίδιος ζήτησε να έρθει στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Δυστυχώς όμως και πάλι δεν υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα προκαλώντας μέγιστο εκνευρισμό σε όλες τις τάξεις της ομάδας, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών παρείσφυσε η υποψία πως όλο αυτό μπορεί να έγινε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο με στόχο να πάρει μια καλύτερη πρόταση από ομάδα και πρωτάθλημα που είναι πιο αρεστά στον ίδιο και την οικογένειά του. Μπορεί να δόθηκε μια διορία τεσσάρων ημερών προκειμένου να υπάρξει απάντηση από πλευρά του, όμως η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες πλέον είναι λίγες έως ελάχιστες καθώς το κλίμα έχει επιστρέψει στο ... αρνητικό και οι εναλλακτικές περιπτώσεις έχουν προχωρήσει. Οσο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν, οτιδήποτε υπερβολικό είναι περιττό, αλλά το ... χάος κι η ψευδαίσθηση του ανεξέλεγξτου στο διαδίκτυο ευνοούν, συνεπώς καμία έκπληξη ...

Η ουσία βρίσκεται στην ομάδα κι όχι στη μονάδα .... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα