Ακπόμ: «Νιώσαμε ντροπή για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό» (video)

Στα κανάλια Novasports και τον Κωστή Μπότσαρη μίλησε ο ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ, Τσούμπα Ακπόμ. Αναφέρθηκε στον άδοξο αποκλεισμό της ομάδας του από την Ευρώπη, την προσωπική του εξέλιξη, πως περιμένει το ματς της Δευτέρας κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ αποκάλυψε τι θέλει να του φέρει ο Άγιος Βασίλης!

Για το άδοξο τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, που δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελε η ομάδα αλλά και ο
κόσμος.

«Είμαστε στεναχωρημένοι, ήταν ντροπιαστική η βραδιά για μας. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε εκείνη τη νύχτα. Χρειάζεται να ανακάμψουμε και από δω και στο εξής να είναι μόνο ανοδική η πορεία μας, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Δευτέρας.»

Οι φίλαθλοι αναρωτιούνται πως η ομάδα δείχνει αποτελεσματικότητα στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στα ευρωπαϊκά ματς, που έδωσε στο πλαίσιο του Europa League.

“Το επίπεδο στην Ευρώπη είναι διαφορετικό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνεις κάθε λάθος που κάνεις. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα, υπάρχουν κορυφαίου επιπέδου ομάδες, αλλά υπάρχουν και ομάδες κατώτερες αγωνιστικά. Με αυτές ακριβώς τις ομάδες είναι πιθανόν να κάνεις κάποια λάθη και να μην τα πληρώσεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ευρώπη.”

Ποιοι παράγοντες ήταν αυτοί, που έκριναν την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Αν ήταν η συγκέντρωση, το επίπεδο των αντιπάλων ή ο ΠΑΟΚ, που δεν διαχειρίστηκε τελικά τα ματς, όπως χρειάζονταν;

«Το επίπεδο των αντιπάλων μας ήταν υψηλό. Κι εμείς είμαστε σε καλό επίπεδο αλλά δεν το δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ευθύνη και ξέρουμε καλά ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στον όμιλο. Αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε μελλοντικά στην Ευρώπη πρέπει σε κάθε ματς να δείχνουμε την ποιότητα μας.»

Είναι πιθανόν τα αρνητικά συναισθήματα από τον αποκλεισμό να επηρεάσουν την ομάδα τη Δευτέρα στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό;

«Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσουν. Καμία ήττα δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Η αντίδραση μετά από μια ήττα είναι να πάρεις τη νίκη στο επόμενο ματς.»

Από τη χαρά της εμφάνισης στο ματς με την ΑΕΛ στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Πόσο τον επηρεάζει αυτή η αλλαγή συναισθημάτων.

«Δεν με επηρεάζει. Διψάω για τίτλους και γκολ, θέλω να δείξω την αξία μου, να αποδείξω στον κόσμο ποιος είμαι. Να κερδίζω τίτλους, να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της.»

Τι λένε οι φίλοι του από την Άρσεναλ για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ...

«Βλέπουν την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και τους κάνει εντύπωση. Τους έχω πει να έρθουν να ζήσουν την ατμόσφαιρα, εδώ ο κόσμος είναι παθιασμένος και ζει για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο γι’ αυτό και εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να ανταποδώσω. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ

Για το ματς με τον Λεβαδειακό...

«Ξέρω ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μας αποσυντονίσουν και να μας κερδίσουν, δεν θα είναι εύκολο ματς, θα πρέπει να δείξουμε την ποιότητα μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.»

Τι θα ήθελε να ζητήσει από τον Αϊ Βασίλη!

«Έξι πόντους από τα δύο ματς, που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, νίκη στο Κύπελλο και φυσικά 1…2…3…4…. φορές να βρω δίχτυα»
Keywords
Τυχαία Θέματα