Ακάθεκτη προς τον τίτλο η PSV

Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή της στο θρόνο του ολλανδικού ποδοσφαίρου έκανε η PSV Αϊντχόφεν, η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Ουτρέχτης στο “Philips Stadion”, μένοντας για ενδέκατο παιχνίδι αήττητη (9 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού αφού γλύτωσε δύο φορές το γκολ με τον Φαν ντερ Στρέικ στο 6' και τον Κερκ στο 14' (δοκάρι), άνοιξε το σκορ στο 16' με το αυτογκόλ του Λέουβεν έπειτα από γύρισμα του Ράμσελααρ.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι
διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν από τη σέντρα του Αρίας, ο Ντε Γιονγκ με ένα απίθανο ψαλιδάκι έκανε το 2-0, σκοράροντας για δέκατη φορά φέτος.

Το 3-0 ήρθε στο 51', σε μια αντεπίθεση από στημένη μπάλα της Ουτρέχτης, ο Μπέργκβιν βγήκε ταχύτατα και στο ένας με έναν με τον Κλάιμπερ βγήκε νικητής για να πλασάρει ψύχραιμα τον Γένσεν.

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η PSV (1985-86, 2014-15) πέτυχε 22 νίκες σε 26 αγωνιστικές στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς με την Ουτρέχτη μετράει ισάριθμες νίκες.

Τελευταία εκτός έδρας νίκη της Ουτρέχτης επί της Αϊντχόφεν για το πρωτάθλημα το 1980, όταν είχε επικρατήσει 3-2 νίκη για την Ουτρέχτη με γκολ των Λέο Φαν Φέεν, Τον ντε Κρούικ, Ζεράρ φαν ντε Λεμ.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα η Άλκμααρ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εξέλσιορ με 2-1.
Keywords
Τυχαία Θέματα