Αϊντχόφεν-Άγιαξ 3-0: του έχει πάρει τον αέρα! (hls)

Από το πρώτο δευτερόλεπτο και την πρώτη μονομαχία η Αϊντχόφεν έδειξε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι με τους παίκτες της να παίζουν με πολύ πάθος το οποίο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 13ο λεπτό. Ο Μπακαγιόκο από δεξιά πέρασε τον 17χρονο Χάτο και με γλυκιά σέντρα έστειλα τη μπάλα στον Ντε Γιονγκ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Άγιαξ μετά το ημίωρο δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά η Αϊντχόφεν μπήκε δυνατά και στην αρχή του δεύτερου μέρους και κατάφερε στο 54′ να κάνει το 2-0. Ήταν μια γρήγορη μετάβαση με τον Σίμονς

που πέρασε τον Σάντσες και ο Ρούλι τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Ο Άγιαξ είχε με τον Τέιλορ σουτ που έστειλε τη μπάλα σε μια σπάνια φάση να χτυπήσει και στα δύο δοκάρια της εστίας και απο τη στιγμή που δε μείωσε στο σκορ, η Αϊντχόφεν έπαιξε έξυπνα και βρήκε και τρίτο γκολ. Ήταν άλλη μια αντεπίθεση με τον Σίμονς, ο οποίος από αριστερά πέρασε τον Σάντσες και έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Ντε Γιονγκ ακούμπησε τη μπάλα με τον επερχόμενο Γκρίλιτς να μπαίνει μαζί της στα δίχτυα της ομάδας του.

Ήταν μια εμφατική νίκη της Αϊντχόφεν που άφησε πίσω της τον Άγιαξ τρεις βαθμούς και έφτασε τον Αίαντα και στην διαφορά των γκολ καθώς πλέον έχει +46 με τον Άγιαξ να έχει το +47 που σε ενδεχόμενη ισοβαθμία του δίνει ακόμα το πάνω χέρι. Έτσι μετά τη νίκη στο Super Cup αλλά και στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα του Φαν Νίστελροϊ φαίνεται πως έχει πάρει τον αέρα του Άγιαξ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα στον τελικό του Ντε Κάουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα