Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι και θα ρίξει τρελό χρήμα στους “μπλε”!

Η εποχή Αμπράμοβιτς ολοκληρώθηκε κάπως… άγαρμπα και άδοξα και μια νέα περίοδος ανατέλλει για την Τσέλσι με άλλον έναν… Μίδα να αποκτά τις μετοχές του συλλόγου και να υπόσχεται μεγαλεία στους φιλάθλους των “μπλε”.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει το νέο “αφεντικό” της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι 46 χρόνων και η περιουσία του υπολογίζεται από το

έγκυρο Forbes στα 4,5 δισ. ευρώ.

Γεννημένος στη Μπεθεσδά του Μέριλαντ και εγγονός Γερμανών μεταναστών, ο Μπόλι δημιούργησε τη μυθική του περιουσία μέσω επενδύσεων σε οικονομικές εταιρείες του Σικάγου και στη συνέχεια με την Eldidge.

Στα νιάτα του ήταν πρωταθλητής πάλης και κέρδισε δύο διαπολιτειακά πρωταθλήματα.

Σπούδασε στο φημισμένο London School of Economics και η πρώτη του δουλειά ήταν στην τράπεζα Citibank.

Ο Μπόλι έγινε γνωστός στο αμερικανικό φίλαθλο κοινό από την εμπλοκή του στην επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, στην οποία κατέχει το 20% των μετοχών. Παράλληλα έχει μετοχές τόσο στους Λος Άντζελες Λέικερς, όσο και στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ Σπαρκς,

Το μπάτζετ των Ντότζερς είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο MLB και το 2022 ήταν το ακριβότερο στο πρωτάθλημα (289 εκ. δολάρια, 30 περισσότερα από τη δεύτερη).

To LA Business Journal είχε τον Μπόλι στη λίστα με τους 500 ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Μέσω της Eldridge, έχει αποκτήσει εταιρείες ΜΜΕ (Billboard, The Hollywood Reporter, Variety, Rolling Stone) και παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών (Ozark, House of Cards), καθώς και τα δικαιώματα του συγκροτήματος Killers, αλλά και αυτών του Bruce Springsteen!


H φιλανθρωπινή δράση του Μπόλι είναι σημαντική και σε αρκετούς οργανισμούς.

Το fund στο οποίο ηγείται ο Μπόλι απέκτησε την Τσέλσι έναντι 5 δισ. ευρώ και αυτή είναι η πιο ακριβή αγοροπωλησία στην ιστορία του αθλητισμού.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει δεσμευτεί για επένδυση τριών δισ. ευρώ στο σύλλογο μέσα στα επόμενα χρόνια!

Keywords
Τυχαία Θέματα