Αυτοί που τα ματώνουν σταθερά…

Ο Κίλιαν Εμπαπέ μπορεί όπως όλα δείχνουν να ετοιμάζει βαλίτσες για το ισπανικό πρωτάθλημα και τη Ρεάλ Μαδρίτης από την προσεχή σεζόν, ωστόσο την τρέχουσα είναι εκείνος που στο Σαμπιονά παραμένει στην κορυφή των εν ενεργεία σκόρερ.

Ο επιθετικός της ΠΣΖ έχει σημειώσει 111 γκολ στη μέχρι τώρα καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα, τα 16 εξ αυτών με τη Μονακό. Με τα 4 της φετινής σεζόν μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές έχει συμπληρώσει 95 με τους Παριζιάνους και οδηγεί τη λίστα των εν ενεργεία σκόρερ.

Σύμφωνα με την απορρέουσα

από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του λογική, θα αποχαιρετίσει την Πόλη του Φωτός έχοντας σπάσει το φράγμα των 100 τερμάτων με τη φανέλα της ΠΣΖ σε 4,5 χρόνια!

Δεύτερος στη λίστα το «κανόνι» της Μονακό Γισάμ Μπεν Γεντέρ που απέχει 5 τέρματα από την κορυφή, καθώς μετρά 106. Ο 31 χρόνων στράικερ έχει σημειώσει ήδη 5 γκολ ενώ τις τελευταίες οκτώ σεζόν που αγωνίστηκε στο Σαμπιονά είχε πάντα διψήφιο αριθμό τερμάτων!

Μάλιστα με τα 20 που πέτυχε πέρυσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει αυτόν τον αριθμό σε μία σεζόν μετά τον Νταβίντ Τρεζεγκέ την περίοδο 1999/2000.

Το όριο των 100 τερμάτων στην καριέρα του στη Ligue 1 έπιασε φέτος ο 36χρονος Τζίμι Μπριάν, ενώ εκείνος που το εποφθαλμιά και μπορεί να το φτάσει ή να το ξεπεράσει φέτος είναι ο Ντμίτρι Παγέτ που έχει 92 γκολ.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι εν ενεργεία σκόρερ του Σαμπιονά:

Κίλιαν Εμπαπέ 111 γκολ

Γισάμ Μπεν Γεντέρ         106 γκολ

Τζίμι Μπριάν 100 γκολ

Ντμίτρι Παγέτ 92 γκολ

Κέβιν Γκαμερό 78 γκολ

Άντι Ντελόρ 65 γκολ

Γουαμπί Καζρί 63 γκολ

Ρομέν Αμουμά 59 γκολ

Βαλέρ Ζερμέν 58 γκολ

Νεϊμάρ 57 γκολ

Άνχελ ντι Μαρία 52 γκολ

Γκαετάν Λαμπόρντ 48 γκολ

Keywords
Τυχαία Θέματα