Αυτό το πρωτάθλημα δε χάνεται! (video)

Εάν υπήρχε κάποια -μικρή- αμφιβολία για το που θα καταλήξει και το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα, η Γιουβέντους φρόντισε με τη νίκη της στο Σαν Πάολο να την "εξαφανίσει".

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 11' με πλασέ του Ζιελίνσκι, ωστόσο η φάση που άλλαξε τους συσχετισμούς έγινε στο 24': λανθασμένο γύρισμα του Μαλκιουί στον Μερέτ, ο Ρονάλντο έκλεψε, ο Ιταλός τερματοφύλακας τον ανέτρεψε εκτός μεγάλης περιοχής, αποβολή για τον Μερέτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους "Παρτενοπέι", η Γιουβέντους από το κερδισμένο φάουλ βρήκε το προβάδισμα χάρη στην
εκτέλεση του Πιάνιτς, στην οποία δεν είχε απάντηση ο νεοεισελθείς Οσπίνα (πήρε τη θέση του Μίλικ).

Στο επόμενο λεπτό οι Ναπολιτάνοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Ζιελίνσκι στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι της εστίας του Σέζνι. Στο 38' ο Οσπίνα επενέβη σε ωραίο πλασέ του Πιάνιτς, αλλά στο επόμενο λεπτό δεν έκανε το ίδιο με την κεφαλιά του Τζαν, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να βρεθούν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πιάνιτς αποβάλλεται δικαίως, καθώς στο 47' έχοντας κίτρινη κάρτα πιάνει την μπάλα με το χέρι με τη Νάπολι να αφυπνίζεται και να πιέζει. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Καγεχόν στο 61', έβαλαν τη Γιουβέντους στα καρέ της, αλλά απώλεσαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ινσίνιε στο 84' να αστοχεί σε πέναλτι -δόθηκε μέσω VAR για χέρι του Άλεξ Σάντρο- στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σέζνι.

Πλέον στις 12 εναπομείνασες αγωνιστικές, η Γιούβε χρειάζεται 6 νίκες και 2 ισοπαλίες -εφόσον η Νάπολι νικήσει σε όλα τα ματς- για να σφραγίσει κι αυτό το scudetto.

"San Paolo", Νάπολι, Ιταλία

Serie A, 26η αγωνιστική

Νάπολι-Γιουβέντους 1-2

Διαιτητής; Τζανλούκα Ρόκι

Κίτρινες κάρτες: Μαξίμοβιτς (77'), Κουλιμπαλί (86') Άλαν (89') - Πιάνιτς (34'), Ζοάο Κανσέλο (54'), Μπετανκούρ (89'), Ντιμπάλα (90+1')
Κόκκινες κάρτες: Μερέτ (25'), Πιάνιτς (47')

Νάπολι (4-4-2): Μερέτ - Μαλκιουί (46' Μέρτενς), Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χουσάι - Καγεχόν (78' Ουνάς), Άλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι - Μίλικ (27' Οσπίνα), Ινσίνιε

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι

Γιουβέντους (4-3-3): Σέζνι - Ζοάο Κανσέλο (61' Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κελίνι, Άλεξ Σάντρο - Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί - Μπερναρνέσκι (85' Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς (73' Μπετανκούρ), Ρονάλντο

Προπονητής: Μασιμιλιάνο Αλέγκρι
Keywords
Τυχαία Θέματα