Αυτό το πέναλτι ποιος θα το εκτελέσει; (vid)

Αυτό το πέναλτι ποιος θα το εκτελέσει; (vid)mkatsafaΚυρ, 02/28/2021 - 14:24

H εκτέλεση πέναλτι είναι μια διαδικασια που προκαλεί νευρικότητα, αλλά οι πιθανότητες να σκοράρει κάποιος, είναι εξαιρετικά υψηλές. Διάφορες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει περίπου 75% πιθανότητα επιτυχούς μετατροπής σε γκολ από τέτοιο χτύπημα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι παίκτες πολύ συχνά προπονούνται σε τέτοιες φάσεις, ώστε να αυξήσουν το ποσοστό επιτυχίας τους. Θεωρητικά όλοι θα ήθελαν να εκτελούν πέναλτι, αλλά οι ομάδες

έχουν πάντα κάποιες πρώτες επιλογές.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό το πλάνο πάει στραβά; Τι συμβαίνει όταν ένας απείθαρχος παίκτης αποφασίσει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του; Θυμηθείτε κάποιες περιπτώσεις που δύο συμπαίκτες ήρθαν σε προστριβή για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι!  

ΠΑΟΛΟ ΝΤΙ ΚΑΝΙΟ-ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΝΤ
Ήταν ένα εκπληκτικό ματς ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και την Μπρέντφορντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί 4-2, ο οξύθυμος Ιταλός επιθετικός ζήτησε σε τρεις φάσεις πέναλτι, δεν του δόθηκε τίποτα και μόνο μετά από τις παραινέσεις του Χάρι Ρέντναπ δεν έφυγε από το γήπεδο. Τελικά οι Λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κίτσεν και τότε ο νεαρός Φρανκ Λάμπαρντ πήρε τη μπάλα να εκτελέσει το πέναλτι. Τελικά η…παλαιότητα (Ντι Κάνιο), υπερίσχυσε του νεανικού ενθουσιασμού (Λάμπαρντ) και ο Ντι Κάνιο εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών. Ο Ιταλός ευστόχησε και για την ιστορία να πούμε ότι η Γουέστ Χαμ επικράτησε τελικά 5-4, με τον Λάμπαρντ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα. 

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΝΤΙ ΚΑΝΙΟ-ΛΑΜΠΑΡΝΤ ΣΤΟ 03΄:18΄΄

 

ΝΕΪΜΑΡ-ΕΝΤΙΣΟΝ ΚΑΒΑΝΙ
Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε Παρί και Λιόν τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο πρόεδρος των Παριζιάνων Νασέρ Αλ-Κελαϊφί είχε ξοδέψει πολλά χρήματα για να φέρει στο «Παρκ ντε Πρενς» τη θετική του ενέργεια ο Βραζιλιάνος. Η διαμάχη του όμως σε εκείνο το παιχνίδι με τον Καβάνι για το ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι, έδειξε ότι μάλλον τα αποδυτήρια δεν λειτουργούσαν και πολύ καλά.
Υποτίθεται ότι ο Ουρουγουανός αναλάμβανε να εκτελέσει τέτοιες φάσεις, αλλά ο Νεϊμάρ ήθελε να εκτελέσει εκείνος. Οι δύο παίκτες αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες και μάλιστα κάποια δημοσιεύματα στην Ισπανία ανέφεραν ότι ο Καβάνι είχε απωθήσει τον Νεϊμάρ λέγοντας του: «Πιστεύεις ότι είσαι ο Μέσι;». Ο Καβάνι κέρδισε το παιχνίδι των λέξεων, εκτέλεσε εκείνος το πέναλτι αλλά είδε τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λόπες. 

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ-ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ
Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν είναι ξένος με τη… διαμάχη. Ο Ιταλός επιθετικός συμμετείχε σε διαμάχη με τον Τζόρνταμ Χέντερσον κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Λίβερπουλ σε ένα ματς με τη Μπεσίκτας για το Europa League τον Φεβρουάριο του 2015. Ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ απουσίαζε, οπότε σε περίπτωση που κέρδιζε η Λίβερπουλ πέναλτι, την εκτέλεση  θα αναλάμβανε ο αρχηγός εκείνη την ημέρα Χέντερσον. Μάλιστα αργότερα ο Τζέραρντ κατηγόρησε τον Μπαλοτέλι για έλλειψη σεβασμού.

Ο προπονητής των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά τον αγώνα. Η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι στο 84ο λεπτό, ο Χέντερσον πήγε να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά ο Μπαλοτέλι του την πήρε κι ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, με τον συμπαίκτη του να τον στραβοκοιτάζει!

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ-ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ

Το σπουδαίο ντουέτο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Τσάμπι Αλόνσο είχαν  διαφωνία για ένα πέναλτι στη νίκη των «μερένχες» με 6-2 επί της Βιγιαρεάλ τον Φεβρουάριο του 2010. Παρά το γεγονός ότι όταν κέρδισε το πέναλτι η Ρεάλ το σκορ ήταν 5-2, και οι δύο παίκτες «πεινούσαν» να σκοράρουν. Ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός Canal + αποκάλυψε τη συνομιλία μεταξύ του Ρονάλντο και του Αλόνσο, στην οποία ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ ζητά από τον συμπαίκτη του να του επιτρέψει να πάρει την ευθύνη της εκτέλεσης.

Σύμφωνα με το Canal + τα παρακάτω ειπώθηκαν μεταξύ τους: «Κρις, δώσε μου», είπε ο Αλόνσο. Αφού δεν πήρε καμία απάντηση, ο Ισπανός διεθνής συνέχισε: «Γιατί δεν έχω σημειώσει ούτε ένα γκολ. Επίτρεψε μου να πετύχω ένα γκολ. Επίτρεψε μου».
 «Το επόμενο, στο υπόσχομαι», απάντησε ο Ρονάλντο. «Όχι, σταμάτα. Δώσε μου αυτό. Έλα, δώσε μου τη μπάλα», προσθέτει ο Αλόνσο, πριν πάρει τη μπάλα και την τοποθετήσει επί τόπου καθώς ο Ρονάλντο απρόθυμα απομακρύνθηκε από το σημείο. Ο Αλόνσο τελικά κέρδισε το «στοίχημα» και σκόραρε, αν και ο σούπερ σταρ Ρονάλντο δεν γιόρτασε με τους συμπαίκτες του μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Ισπανό μέσο.

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ - Ligue 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off mkatsafa Off Off ΑΓΓΛΙΑ Article publish on Κυρ, 02/28/2021 - 14:24 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα