Αυτό είναι το πλάνο της Μπαρτσελόνα για την… αναγέννηση!

Μετά από μια δύσκολη και μεταβατική σεζόν, η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και πέρα από τον οικονομικό εξορθολογισμό και την εισροή χρημάτων στα ταμεία της, η διοίκηση των “μπλαουγκράνα” προγραμματίζει την αγωνιστική αναγέννηση της καταλανικής ομάδας.

Ο Ζουάν Λαπόρτα και τα μέλη της διοίκησης έχουν κάνει τα πλάνα τους και έχουν βάλει στη λίστα των προτεραιοτήτων τους πέντε σημαντικά βήματα που χρειάζεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1) “Εκκαθάριση”

του ρόστερ

Ο σύλλογος ήδη κινείται για την αποδέσμευση παικτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται στα πλάνα του Τσάβι. Ο στόχος είναι να υπάρξουν τουλάχιστον δέκα αποχωρήσεις παικτών, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών.

2) Παραμονή των σημαντικών παικτών

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Αραούχο, η προτεραιότητα των “μπλαουγκράνα” είναι να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Γκάβι, με τον οποίο βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις, αλλά και να διατηρήσουν τον Σέρχι Ρομπέρτο στο σύλλογο και για τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

3) Αναδιοργάνωση στο οργανόγραμμα

Ο Τζόρντι Κρόιφ έχει ήδη τη θέση του τεχνικού συμβούλου, ωστόσο η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θέλει να δυναμώσει τον Ολλανδό και να του δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στο οργανόγραμμα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα με αλλαγές σε αρκετές θέσεις.

4) Ενίσχυση με μεταγραφές

Η επιθυμία του Τσάβι είναι να γίνει προσπάθεια για να προστεθεί ποιότητα στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα και μεταγραφές, οι οποίες θα βοηθήσουν την ομάδα της Βαρκελώνης να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Και η επιθυμία του θα γίνει πράξη από τη διοίκηση της καταλανικής ομάδας.

5) Οικονομική ισορροπία

Η διοίκηση Λαπόρτα ήδη έχει κάνει αρκετές κινήσεις για να… μπαλώσει τρύπες και να ισορροπήσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Όμως η δουλειά ακόμα δεν έχει τελειώσει. Οι Καταλανοί βρίσκονται σε αναζήτηση νέων χορηγών και συμφωνιών, οι οποίες θα φέρουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου και ο στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει επιτευχθεί η αναγκαία οικονομική ισορροπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα