«Αυτή η ομάδα καλύτερη από του '86»

Τρεις από τους «ήρωες του 1986» της Εθνικής Βελγίου δηλώνουν ότι η σημερινή γενιά των «κόκκινων διαβόλων» μπορεί να ξεπεράσει την δική τους και να κατακτήσει ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επανέρχονται σε ημιτελικά για πρώτη φορά μετά τα γήπεδα του Μεξικού μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας, με τον Γιάν Κέλεμανς να θεωρεί ότι η φετινή ομάδα είναι ανώτερη
από αυτή του '86.

«Ειλικρινά δεν περίμενα να κερδίσουμε, η Βραζιλία ήταν καλύτερη, αλλά ξεπεράσαμε τον νόμο του ισχυρού. Ως Βέλγος πάντα ήθελα η Εθνική να τα πάει το ίδιο καλά ή και καλύτερα από το 1986. Για να είμαι ειλικρινής, η φετινή ομάδα είναι πιο ταλαντούχα από την δική μας. Εμείς ήμασταν πιο πολύ των αντεπιθέσεων, κάτι στο οποίο η τωρινή ομάδα είναι ακόμα καλύτερη. Ελπίζω να πάμε ακόμα πιο ψηλά, αυτή η νίκη θα δώσει ώθηση στην ομάδα και όλοι θα νιώθουν δέκα εκατοστά ψηλότεροι», είπε ο Κέλεμανς, δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής με 96 πίσω από τον Γιάν Φερτόνχεν.

Ο παλαίμαχος μέσος Λέο Φαν Ντερ Ελστ τόνισε με την σειρά του: «Φανταστικό! Όλη η χώρα δονείται με την επιτυχία. Για να πετύχεις σε τέτοια τουρνουά χρειάζεσαι τρία πράγματα. Μία δόση τύχης, ικανότητα στο σκοράρισμα και έναν πραγματικά καλό τερματοφύλακα. Εμείς έχουμε και τις τρεις προϋποθέσεις. Η Βραζιλία μόνο κακή δεν ήταν, αλλά αν με βάλεις να διαλέξω ανάμεσα στον Νεϊμάρ και τον Αζάρ, πάντα θα διαλέγω τον αρχηγό μας. Αν ο Νεϊμάρ κοστίζει 222 εκατομμύρια, ο Αζάρ αξίζει ακόμα περισσότερα. Βγάζω το καπέλο και στον Κουρτουά που μας έσωσε στο τέλος. Επιτέλους, δεν είμαστε η μοναδική γενιά που έχει φτάσει ημιτελικό. Αυτά τα παιδιά αξίζουν να είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς, αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι το τέλος. Μπορούν να γίνουν πρωταθλητές κόσμου».

Τέλος, ο επιθετικός Νίκο Κλάσεν υπογράμμισε την συμβολή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην επιτυχία:

«Ο Μαρτίνεθ έχει εκπλήξει τους πάντες με την τακτική του. Έπαιξε σκάκι και κέρδισε. Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Ο Κουρτουά είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του Μουντιάλ. Απέναντι στην Γαλλία όμως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουν διαφορετικά από την Βραζιλία, ελπίζω ότι ο Μαρτίνεθ θα βγάλει πάλι την σκακιέρα του. Όμως είμαστε σε ρυθμό όπως το 1986 και οι Γάλλοι είναι λιγότερο δυνατοί τακτικά. Αν όλοι είναι συγκεντρωμένοι, τα πράγματα δείχνουν καλά για την ομάδα μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα