Αυτά ισχύουν για τα συμβόλαια που λήγουν

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον σύλλογο του Περιστερίου ήταν να πείσει τον Κάναντι να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες των επίδοξων μνηστήρων και να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας για έναν ακόμα χρόνο με σκοπό την πρόκριση στους ομίλους του EuropaLeague. Αυτό επετεύχθη και πλέον ήδη η ομάδα κινείται για να παραδώσει στον Αυστριακό τεχνικό ένα ολοκληρωμένο ρόστερ το νωρίτερο δυνατό ενόψει και της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Αρχικά οι ιθύνοντες του συλλόγου θα κινηθούν για να κλείσουν όλες οι υποθέσεις των συμβολαίων
που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Φυσικά ήδη στο στόχαστρο της ομάδας υπάρχουν αρκετοί παίκτες κυρίως από την ελληνική αγορά που ενδιαφέρουν τον Ατρόμητο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές κάτω από άκρα μυστικότητα. Συνεπώς πρωτίστως θα εξετάσουμε το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια που λήγουν, έτσι όπως ακριβώς θα πράξει και η ομάδα, αλλά και κάποιες περιπτώσεις που ενδέχεται να απασχολήσουν.

Ανδρέας Γιαννιώτης

Ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας που με τις εμφανίσεις του έχει χαρίσει αρκετούς βαθμούς κάνοντας αποκρούσεις με σημασία γκολ, έχει συμβόλαιο με τον Ατρόμητο μέχρι το 2019. Υπάρχει όμως μια ρήτρα αποδέσμευσης έναντι σεβαστού ποσού σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να φέρει τον Γιαννιώτη πίσω στο Ρέντη.

Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει στο μυαλό του πρώτα να παίζει και εφόσον οι ερυθρόλευκοι ζητήσουν την επιστροφή του θα θέλει να εξασφαλίσει πως θα έχει θέση βασικού στο λιμάνι. Διαφορετικά δε θα είχε πρόβλημα να μείνει για έναν ακόμα χρόνο στο Περιστέρι ή γιατί όχι να αποδεχτεί κάποια συμφέρουσα πρόταση από το εξωτερικό. Οι πιθανότητες παραμονής του υπάρχουν αλλά δεν είναι μεγάλες.

Σπύρος Ρισβάνης

Δανεικός από τον Ολυμπιακό για έναν χρόνο έχει κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα και η λογική λέει πως οι ερυθρόλευκοι θα τον εντάξουν στην προετοιμασία της ομάδας με σκοπό να αποφασίσει ο προπονητής της ομάδας αν θα τον κρατήσει στον Πειραιά. Οι βλέψεις του νεαρού στόπερ είναι υψηλές και ο ίδιος θα ήθελε να πάρει την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό ή να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό. Ωστόσο αν αυτά δε συμβούν και προκύψει νέος δανεισμός τότε ο Ατρόμητος έχει προτεραιότητα.

Δημήτρης Χατζηισαΐας

Δανεικός από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με εξαιρετική χρονιά. Εδώ όλα εξαρτώνται από τον Ρουμάνο τεχνικό του Δεικφάλου, καθώς αν αποφασίσει ότι τον θέλει τότε σίγουρα θα πάρει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ μιας και έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό και ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν στο μπλοκάκι τους.

Αν προκύψει και σε αυτή την περίπτωση δανεισμός για έναν ακόμα χρόνο πάντως, ο Ατρόμητος έχει προτεραιότητα. Σημαντικό στην περίπτωσή του είναι πως το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου, οπότε δεν αποκλείεται να μείνει και ελεύθερος, περίπτωση που ίσως δεν ευνοεί τον Ατρόμητο καθώς δύσκολα θα μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του.

Δημήτρης Γιαννούλης

Δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αλλά διαφορετική η περίπτωσή το καθώς έχει ο δανεισμός του στον Ατρόμητο είναι διετής. Συνεπώς εδώ εξαρτώνται όλα από την συμφωνία κυρίων των δύο ομάδων. Φυσικά ο Δικέφαλος του βορρά διατηρεί τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που ο Λουτσέσκου επιθυμεί επανένταξή του, αλλά η απόκτηση του Ασεβέδο και η περίπτωση απόκτησης ενός ακόμα μπακ ίσως ευνοήσει την παραμονή στο Περιστέρι.

Αμρ Ουάρντα

Είναι πολύ πιθανό ο Ουάρντα να αγωνιστεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του με τον Ατρόμητο. Ο Αιγύπτιος με τα οκτώ γκολ και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις έχει κάνει την Βαλένθια να ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αγοράσει από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς όμως ενδέχεται να περιμένουν και το Μουντιάλ στο οποίο ο Ουάρντα δεν αποκλείεται να αυξήσει το κασέ του.

Ο ίδιος τρέφει απεριόριστο σεβασμό στον Ατρόμητο, τον οποίο θεωρεί οικογένειά του, διότι τον βοήθησε να εκτοξεύσει την καριέρα του, αλλά το μυαλό του ήδη βρίσκεται σε κάποιο ανώτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και μένει να δούμε ποιο θα είναι αυτό. Θα πρέπει να αφεθεί ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό όμως για αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Το να μην ικανοποιηθεί ο ΠΑΟΚ οικονομικά. Και σε αυτή την περίπτωση ο Ατρόμητος θα έχει τον πρώτο λόγο να κρατήσει τον MVPτου πρωταθλήματος στο Μαζαράκη.

Χαβιέ Ούμπιντες

Η «σημαία» του Ατρόμητου αναμένεται να παραμείνει στον ιστό της. Είναι ο φύσει αρχηγός της ομάδας και είναι απαραίτητος τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η συμβολή του στη φετινή πορεία της ομάδας είναι τεράστια και οι κυανόλευκοι θέλουν να κρατήσουν αυτό το «διαμάντι» στις τάξεις τους. Ο ίδιος φαίνεται πως αντιλαμβάνεται πως ο χρόνος συμμετοχής του, του χρόνου που θα πατά τα 37, θα είναι λιγότερος οπότε η λογική λέει πως δε θα χρειαστεί παραπάνω από ένα ραντεβού για την ανανέωση.

Νικολά Ντιγκινί

Από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Ατρόμητου, ο ΝικολάΝτιγκινί αποτέλεσε βασικό γρανάζι τις μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας και ο Κάναντι τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό του. Το γεγονός όμως ότι το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι ίσως του δώσει τη δυνατότητα να κυνηγήσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο πράγμα το οποίο είναι σεβαστό στο Μαζαράκη.

Είναι δεδομένο πως ο Ατρόμητος θα τον προσεγγίσει για να τον κρατήσει στο Περιστέρι, ωστόσο θα ζητήσει μια απάντηση από τον Γάλλο μέχρι περίπου τις 15 Ιουνίου (πριν την έναρξη της προετοιμασίας) για να ξέρει κι η ομάδα σε ποιες θέσεις θα πρέπει να βρει αντικαταστάτες βασικών στελεχών.

Αμπιόλα Ντάουντα

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Ντιγκινί κι εδώ εφόσον (σε συνεργασία με τον Κάναντι) αποφασιστεί να γίνει πρόταση ανανέωσης σε έναν εξαιρετικό επαγγελματία και χαρακτήρα όπως ο Νιγηριανός επιθετικός, θα δοθεί και ένα deadlineαπάντησης πριν την έναρξη της προετοιμασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα