Αυστριακή φάπα στην υποτονική Γερμανία! (video)

Παρά την ταλαιπωρία, λόγω της καθυστερημένης έναρξης, ο φιλικός αγώνας της Αυστρίας με την Γερμανία στην πόλη Κλάγκενφουρτ είχε ενδιαφέρον.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το γρήγορο γκολ του Οζίλ για την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, μόλις στο 11ο λεπτό σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος απόκρουση του τερματοφύλακα Σίμπενχαντλ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απαντήσουν όμως – κι αυτό είναι μάλλον από τα πιο ευχάριστα για τον τεχνικό της Γερμανίας – ο Νόϊερ στην πρώτη του εμφάνιση
κάτω από τα γκολπόστ έπειτα από οκτώ μήνες, ήταν αποτελεσματικός!

Μια αλλαγή έκανε στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεβ περνώντας τον Ρούντι αντί του Κεντίρα στη μεσαία γραμμή.

Από την άλλη πλευρά οι Αυστριακοί, προερχόμενοι από έξι διαδοχικές νίκες (δύο στα προκριματικά του Μουντιάλ και τέσσερις στα φιλικά με Ουρουγουάη, Σλοβενία, Λουξεμβούργο, Ρωσία) παρέμειναν στο ίδιο δόγμα και γρήγορα δικαιώθηκαν.

Στο 53ο λεπτό ο Αλάμπα εκτέλεσε κόρνερ κι ο Χιντερέγκερ αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι με ξερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα πάλι ο Νόϊερ αντέδρασε σύμφωνα με την κλάση του σε κοντινό σουτ του Αρναούτοβιτς αποτρέποντας το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων!
Η υπεροχή της Αυστρίας ήταν εμφανής στο δεύτερο ημίχρονο και οι επεμβάσεις που δοκίμασε στην ομάδα του ο Λεβ, κυρίως μέσω των αλλαγών, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην βελτίωση της κατάστασης.

Κι έτσι φτάσαμε στο νικητήριο γκολ της Αυστρίας στο 69ο λεπτό όταν ο Μπαουμγκαρντλίγκερ πέρασε στον Λάϊνερ ο οποίος με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-1!

Στο τελευταίο τέταρτο οι Γερμανοί προσπάθησαν να πιέσουν με έξι παίκτες από τον πάγκο την ίδια ώρα που ο Φράνκο Φόντα κρατούσε την ίδια ενδεκάδα ως το 76ο λεπτό όταν τότε έκανε την πρώτη αλλαγή!

Το φινάλε έφερε τους Αυστριακούς χαρούμενους για την πρώτη νίκη επί των Γερμανών και τον Γιόακιμ Λεβ φανερά προβληματισμένο από τις αντιδράσεις της ομάδας του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς βέβαια να πούμε πως αυτή του πρώτου μέρους, ενθουσίασε..

Ήταν η πρώτη νίκη της Αυστρίας μετά από εννέα συνεχόμενες νίκες των Γερμανών σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια ενώ είχε προηγηθεί μια «λευκή» ισοπαλία τον Νοέμβριο του 1992!

Τελευταία νίκη των Αυστριακών, πριν 40 χρόνια στο Μουντιάλ του 1978, τότε που κανείς παίκτης αυτής της εθνικής δεν είχε γεννηθεί...!

Οι αρχικές ενδεκάδες :

Αυστρία (3-4-2-1) : Σίμπενχαντλ, Ντράγκοβιτς, Προντλ, Χιντερέγκερ, Λάϊνερ, Αλάμπα, Μπαουμγκάρντλιγκερ, Γκρίλιτς, Λάντερ, Ζούλι, Αρναούτοβιτς

Γερμανία (4-2-3-1) : Νόϊερ, Κίμιχ, Σούλε, Ρούντιγκερ, Χέκτορ, Γκιουντογκάν, Κεντίρα, Σανέ, Οζίλ, Μπραντ, Πέτερσεν
Keywords
Τυχαία Θέματα