Αυστραλία: Ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης που δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος (vid – pics)

Mε αυτόν τον τρόπο, έβαλε τέλος στην ντροπή που αισθανόταν για τη σεξουαλικότητά του και στην προσπάθεια να ζήσει μια «διπλή ζωή». «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος», είπε ο 21χρονος σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα».

Λίγοι άνδρες ποδοσφαιριστές έχουν εμφανιστεί ως ομοφυλόφιλοι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. «Βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να ζήσω αυτή τη διπλή ζωή, είναι εξαντλητική», είπε ο Καβάλο. «Πίστευα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Θα άρχιζαν να λένε άσχημα πράγματα για μένα ή να με κοροϊδεύουν. Δεν είναι έτσι. Αν μη τι άλλο, έτσι κερδίζεις περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους».

pic.twitter.com/gSfymTagGl

Josh Cavallo (@JoshuaCavallo) October 27, 2021

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «την LGBTI+ κοινότητα». Ο Καβάλο είπε ότι οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στην Αδελαΐδα ήταν σαν οικογένεια γι ‘αυτόν. «Έζησα ένα είδος θλίψης και κατάθλιψης που δεν εύχομαι σε κανέναν»

Ο Καβάλο είπε ότι ο Τόμας Μπίτι, πρώην παίκτης νέων της αγγλικής Χαλ, που βγήκε και το ανακοίνωσε το 2020, ήταν το «πρότυπο» που τον βοήθησε στο ταξίδι του και ήλπιζε ότι το παράδειγμά τους θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα για άλλους νεαρούς ομοφυλόφιλους στον αθλητισμό. «Οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 33% των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών παίζει ποδόσφαιρο»

pic.twitter.com/CwrfpeWRVL

Josh Cavallo (@JoshuaCavallo) October 27, 2021

Ο ποδοσφαιριστής δέχεται άπειρα μηνύματα στήριξης από την ποδοσφαιρική σκηνή. Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Πικέ, Γκριεζμάν στέκονται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή και νιώθουν περήφανοι.

Hey @JoshuaCavallo, I don’t have the pleasure to know you personally but I want to thank you for this step that you take. The world of football is far behind and you are helping us move forward. https://t.co/pe8xdJl15i

— Gerard Piqué (@3gerardpique) October 27, 2021

Proud of you @JoshuaCavallo pic.twitter.com/VRU5Dda0s8

— Antoine Griezmann (@AntoGriezmann) October 27, 2021

Thank you @JoshuaCavallo for your strength and bravery…

You are an inspiration to millions
Everyone deserves the right to be themselves

The world of football is a better place today, because of you https://t.co/bdUtBpzmHv

Arsenal (@Arsenal) October 27, 2021

THANK YOU, @JoshuaCavallo, for taking a huge step forward! Your courage contributes to normalizing diversity in the world of sports. https://t.co/5HvCnwy8PI

FC Barcelona (@FCBarcelona) October 27, 2021

Proud of you @JoshuaCavallo for your strength and bravery.

You'll Never Walk Alone #RedTogether https://t.co/1zOmGBnCRf

Liverpool FC (@LFC) October 27, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα