Αετοί με χαρακτήρα!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν κι άλλες σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές είτε προκριθούν στους ομίλους του UCL, είτε στο EL, όπου θα βρίσκονται σίγουρα στους ομίλους, αν δεν περάσουν τις Βίντι και Μπενφίκα.

Η δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου βγάζει μάτια στον ΠΑΟΚ, καθώς βλέπουμε μια ομάδα που πλησιάζει πλέον τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε ταχύτητα, δύναμη, αντοχή,
πίεση σε όλους τους χώρους και κατοχή μπάλας με ψυχραιμία ακόμα και κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Σπαρτάκ.

Στον επόμενο γύρο μπορεί η Μπενφίκα των Βλαχαδήμου και Σάμαρη να είναι το λεγόμενο φαβορί, αλλά ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει μέχρι τέλους και είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση.

Στην ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να αποκλείσει την καλύτερη Σέλτικ χωρίς Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Τσόσιτς, Πογέ (και τους Βράνιες, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο, Κονέ και Μασούντ που είχε ο Χιμένεθ) στηριζόμενος στον ελληνικό κορμό της ομάδας.

Φυσικά και είχε την τύχη με το μέρος της η ΑΕΚ, αλλά την τύχη σου την κυνηγάς! Όταν η ΑΕΚ θα είναι πλήρης και βεβαίως με 2-3 νέες προσθήκες, θα είναι σε θέση να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η Βίντι που έρχεται υποχρεώνει την ΑΕΚ (λόγω αποκλεισμού της Σέλτικ) να είναι το φαβορί των αναμετρήσεων. Κι αυτό είναι κάτι που απαιτεί άλλου είδους διαχείριση.

Οι Ούγγροι δεν έχουν την εμπειρία της Ένωσης στην Ευρώπη, ούτε το ρεκόρ των 12 αήττητων αγώνων, αλλά αμυντικά γνωρίζουν να στέκονται το ίδιο καλά όσο και η ΑΕΚ.

Με απλά λόγια οι δικέφαλοι αποδεικνύονται μέχρι στιγμής ομάδες με διαμορφωμένο χαρακτήρα νικητή.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ώριμος από ποτέ, σοβαρός εντός αγωνιστικού χώρου και με ικανότητα να διορθώνει μέσα στη διάρκεια του παιχνιδιού τα ίδια του τα λάθη, γεγονός που τον καθιστά δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα.

Η ΑΕΚ χτίζει ακόμα την εικόνα της, αλλά η πρόκριση κόντρα σε μια πιο έτοιμη και καλύτερη ομάδα φανερώνει ισχυρό χαρακτήρα, θέληση και εμπιστοσύνη στο υπάρχον έμψυχο υλικό. Σταδιακά πιστεύω ότι θα δούμε σημαντική βελτίωση.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι και απόψε σοβαρός και να κερδίσει τη Λουκέρνη και για τους πολύτιμους βαθμούς στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, αλλά και για την δική του ψυχολογία, αφού χρειάζεται άλλον ένα γύρο για να περάσει στους ομίλους του EL.
Keywords
Τυχαία Θέματα