ΑΕΛ-Απόλλων 0-1: Ο ένας πετάει, η άλλη... παραπατάει (vid)

ΑΕΛ-Απόλλων 0-1: Ο ένας πετάει, η άλλη... παραπατάει (vid)gvasilioΣάβ, 01/16/2021 - 21:29

Την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του σημείωσε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ "βυθίζοντάς" την ακόμα περισσότερο.

Εκτός έδρας... πετάει ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του, κερδίζοντας την ΑΕΛ 1-0 με τη μεταξύ τους διαφορά να αυξάνεται στους 11 βαθμούς!

Ο Λαρισαίος, Σωτήρης Τσιλούλης πέτυχε

το νικητήριο γκολ της ομάδας του Γιώργου Παράσχου φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα. 

Εκμεταλλεύτηκε το ρίσκο του Γιάννη Τάτση, που έψαχνε εναγωνίως την πρώτη εντός έδρας νίκη, ο Απόλλων, που βρήκε χώρους μετά το 60' σκοράροντας στο 73'. 

Χωρίς κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο η ΑΕΛ.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1993 τελευταία εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα στη μεγάλη κατηγορία εναντίον της ΑΕΛ. Τότε είχε κερδίσει 2-1 με γκολ του Αριστείδη Καρασαβίδη.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Τάτσης με τον Μπάγιτς κάτω από την εστία και τους Μιχαήλ, Ζίζιτς, Τσόσιτς στην άμυνα, δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Φιλίπ, στον άξονα οι Σπαρβ, Νικολιάς, Κολομπίνο και στην επίθεση ο Πινακάς με τον Ντουρμισάι.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα με 4-2-3-1 και τον Βερούλστ κάτω από την εστία, Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Ντομίνγκεζ, Μπρούτσις στην άμυνα, Λαγό και Κολ στη μεσαία γραμμή, δεξιά τον Τσιλούλη, στον άξονα τον Μουνιέ, αριστερά τον Φερνάντεθ και κορυφή τον Ντάουντα.

 


Δυνατές μονομαχίες, λιγοστές φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο αναλώθηκε στις δυνατές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή κυκλοφορία και συνεπώς λιγοστές καλές στιγμές. Αν και το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Απόλλωνα, καθώς μόλις στο 2’ ο Φερνάντεθ σούταρε με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 10’, όταν από την επικίνδυνη σέντρα του Ντουρμισάι, ο Πινακάς δεν βρήκε τη μπάλα και αυτή πέρασε παράλληλα με την εστία του Βερούλστ. Στο 25’ ένα μακρινό σουτ του Ντουρμισάι πέρασε άουτ, ενώ στο 41’ από ωραία ενέργεια του Νικολιά, ο Ντουρμισάι δοκίμασε ξανά το πόδι του, με την ίδια όμως κατάληξη. 
 


Το Β’ μέρος


Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για την ΑΕΛ με τον Φιλίπ να σουτάρει από πλάγια θέση και τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Βερούλστ. Στο 55’, ο Ντάουντα σέντρα, Τσόσιτς και Μπέρτος δεν συνεννοήθηκαν σωστά και Φερνάντεθ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Στο 56’, ο Γιάννης Τάτσης ρίσκαρε βγάζοντας τον Ζίζιτς από το ματς, περνώντας τον Γιουνές, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2 με ρόμβο και τους Ντουρμισάι, Γιουνές να έχουν από πίσω τους τον Πινακά. 

Το ρίσκο των γηπεδούχων δημιούργησε χώρους για τον Απόλλωνα, με τον Τσιλούλη στο 63’ να κάνει ωραία ενέργεια και να βγάζει στον Ντάουτα, ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε και στο 73' πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν από την κάθετη του Μπαξεβανίδη και τη "μαγική" πάσα του Ντάουντα, ο Τσιλούλης σκόραρε για τέταρτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.

 



Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε γλιτώσει την ήττα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τρούγιτς βρέθηκε απέναντι από τον Βερούλστ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

Οι συνθέσεις: 
ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ, Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Φιλίπ, Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς (56’ Γιουνές), Πινακάς, Μπέρτος (77' Τρούγιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς.

Απόλλων Σμύρνης: Βερούλστ, Μπρούτσις, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ, Λαγός (61’ Κιτοκό), Φερνάντεθ (88' Τσαμπούρης), Τσιλούλης, Μουνιέ (76' Βιτλής), Ντάουντα (88' Χουχούμης).
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΛ - Ποδόσφαιρο Απόλλων Σμύρνης - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ Την τέταρτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του σημείωσε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ "βυθίζοντάς" την ακόμα περισσότερο. Article publish on Σάβ, 01/16/2021 - 21:29 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα