ΑΕΛ από τα παλιά στο ΟΑΚΑ, νέα γκέλα για τον Παναθηναϊκό! (video, photos)

Αν και η ΑΕΛ αγωνίστηκε για περισσότερα από 90 λεπτά με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Γκοΐκοβιτς στο 1'), κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό! 1-1 το τελικό αποτέλεσμα με γκολ πέναλτι του Μακέντα στο 3' και τέρμα του Ντέλετιτς στο 54'.

Άλλα δύο πέναλτι ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε ανατροπές των Κουρμπέλη και Μακέντα, προβληματική η εικόνα της ομάδας
του Γιώργου Δώνη, εξαιρετική τακτική προσέγγιση από τον Τζανλούκα Φέστα.

Ο Παναθηναϊκός, επηρεασμένος από τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο, άφησε βαθμούς στο "σπίτι" του για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και απογοήτευσε τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. "Άχρωμο" παιχνίδι από τους Πράσινους και προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη, απέναντι σε μια ομάδα που πάλεψε με αριθμητικό μειονέκτημα και κατάφερε με αμυντική προσέγγιση να πάρει έναν σημαντικό εκτός έδρας βαθμό.

Εκπλήξεις από τον Δώνη

O προπονητής του Παναθηναϊκού εξέπληξε με τις επιλογές του στο ματς με την ΑΕΛ, καθώς ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έμεινε εκτός 18αδας, ενώ ο 18χρονος Εμμανουηλίδης και ο Νώντας Παντελάς βρέθηκαν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της ομάδας τους σε αγώνα πρωταθλήματος. Φανέλα βασικού πήρε και ο Τζανδάρης, ενώ ο Δώνης έδωσε ανάσες στους Κάτσε και Γιόχανσον, οι οποίοι ήταν στον πάγκο.

Οι Πράσινοι αγωνίστηκαν σε σχηματισμό 1-4-3-3 με τον Διούδη τερματοφύλακα και τους Ινσούα (αριστέρα), Μαυρομμάτη (στόπερ), Παντελάκη (στόπερ) και Κουλιμπαλί (δεξιά) στα μετόπισθεν. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Τζανδάρης, Κουρμπέλης και Δώνης, στις πτέρυγες οι Εμμανουηλίδης (δεξιά) και Μπουζούκης (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα.

Για την ομάδα της ΑΕΛ, ο Φέστα επέλεξε σχηματισμό 1-4-4-2, όμως τα πλάνα του Ιταλού προπονητή ...καταστράφηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με την αποβολή του Γκοΐκοβιτς. Ο τεχνικός των Βυσσινί αναγκάστηκε να βγάλει από το παιχνίδι τον Μπαργκάν και να ενισχύσει την άμυνα του με τον Γκόλια και οι Θεσσαλοί συνέχισαν στο ματς με σχηματισμό 1-4-4-1 και το Νούνιτς μοναδικό παίκτη στην επίθεση της ομάδας της Λάρισας.

Γκολ και κόκκινη από τα ...αποδυτήρια

Με πέναλτι, αποβολή και γκολ άρχισε το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο! Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Μακέντα πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, ανατράπηκε από τον Γκοΐκοβιτς και ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΛ!

Οι Βυσσινί αναγκάστηκαν να βγάλουν σχεδόν όλο το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο επόμενο λεπτό, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Κρίστινσον και η μπάλα βγήκε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΛ.

Οι Πράσινοι απείλησαν στο 13' με σουτ του Ινσούα και άγγιξαν το γκολ στο 24ο λεπτό με γυριστή κεφαλιά του Κουλιμπαλί (λίγο άουτ η μπάλα), ενώ στο 29' ο Εμμανουηλίδης έκανε το σουτ και ο Κρίστινσον μπλόκαρε.

Το πρώτο μέρος κύλησε σε αργό τέμπο, η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους και σε μια από αυτές, στο 43ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή με μακρινό και άστοχο σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς.

Το "χρυσό' γκολ του Ντέλετις και τα "πράσινα" παράπονα

Οι Πράσινοι ζήτησαν πέναλτι στο 50ο λεπτό σε ανατροπή του Κουρμπέλη στην περιοχή από τον Καρανίκα, ενώ παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η ΑΕΛ δεν πέταξε ...λευκή πετσέτα στο γήπεδο, πάλεψε και κατάφερε στο 54ο λεπτό να φτάσει στην ισοφάριση. Σε μια φάση που δεν ...μύριζε γκολ, ο Μαυρομμάτης "πάγωσε", ο Ντέλετις έκλεψε τη μπάλα από το νεαρό αμυντικό και μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια έκανε το 1-1.

Στο 56' ο Δώνης απείλησε με κεφαλιά τους Θεσσαλούς, ενώ ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ...βραχυκυκλωμένος από το παιχνίδι της ΑΕΛ και με αργό τέρμπο και ανορθόδοξο τρόπο επιθετικής ανάπτυξης, δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Φέστα έβαλε στο παιχνίδι άλλον έναν κεντρικό αμυντικό στα τελευταία λεπτά, τον έμπειρο Μόρα και ενίσχυσε την προσπάθεια της ομάδας του στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ στο 87ο λεπτό οι Πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλιμπαλί και στη συνέχεια της φάσης ο Μακέντα ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ζίζιτς, όμως ο Παπαδόπουλος δεν είδε πέναλτι.

Στο 93' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Κουρμπέλη και σημαντική επέμβαση του Κρίστινσον, ενώ ο αρχηγός των Πράσινων είχε νέα ευκαιρία στο 94' με κεφαλιά και νέα επέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΛ1-1
18η αγωνιστική

Διαιτητής: Γιάννης Παπαπέτρου (Μακεδονίας)
Βοηθοί Διαιτητές: Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

Σκόρερ: 3' Μακέντα (πεν.) - 54' Ντέλετιτς
Κίτρινες κάρτες: 49' Τζανδάρης, 71' Μαυρομμάτης - 42' Γιακιμόφσκι, 59΄ Ντέλετιτς, 73' Μιλοσάβλιεβιτς, 90' Σεσέροβιτς, 92΄ Καρανίκας, 92' Κρίστινσον
Κόκκινη κάρτα: 2΄ Γκοΐκοβιτς

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Δώνης, Μακέντα, Εμμανουηλίδης (74' Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46' Άλτμαν), Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63' Μουνιέ), Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα) Κρίστινσον, Μπαργκάν (6΄ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76' Μόρας), Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (59' Ακόστα), Καρανίκας, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα