ΑΕΚ-Βόλος 1-1: Ο Φαν Βέερτ έκανε συνήθεια την ήττα για την Ένωση (pics, vids)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τομ Φαν Βέερτ που σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 13 γκολ στη Super League, ο Βόλος κέρδισε για πρώτη φορά εκτός έδρας την ΑΕΚ με 2-1.

Χωρίς νίκη στην έδρα της από τις 5 Δεκεμβρίου η Ένωση, η

οποία στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά και χαμένο πέναλτι με τον Τσούμπερ στο 9′, όμως στο δεύτερο δεν είχε καμία τελική με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την ομάδα της Μαγνησίας.

Δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με Ρεγκατέν και Φερνάντες ο Βόλος.

Τα πλάνα των προπονητών

Με αρκετές απουσίες τα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος επέλεξε τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, δεξιά τον ο Ρότα, αριστερά τον Χατζισαφί και στόπερ τους Τζαβέλλα, Μήτογλου. Αμυντικά χαφ τους Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, μπροστά τους τον Γέβτιτς, δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή ο Αραούχο.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μπράτσος, o οποίος δεν βρισκόταν στο γήπεδο, επέλεξε τον Παπαδόπουλο στην εστία καθώς οι δύο πρώτοι γκολκίπερ, Κλέιμαν και Κότνικ, είναι εκτός. Φεράρι, Γκουλέν, Ρινέρ και Πουρίτα ήταν η τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά, με τους Μπαριέντος και Τσοκάνη στον άξονα και τους Ρεγκατέν, Όρος και Φερνάντες τριάδα πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

O Γιαννίκης βρέθηκε κανονικά στον πάγκο της ΑΕΚ, όχι όμως και ο Μπράτσος στον πάγκο του Βόλου. ΠΗΓΗ: In Time SportsΙσόπαλο το… ροντέο του πρώτου μέρους.

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό με την ΑΕΚ ωστόσο να κερδίζει πέναλτι σε μια ανύποπτη φάση, όταν από σέντρα του Ρότα που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρινέρ, ο Πουρίτα πάτησε τον Τσούμπερ με τον Καραντώνη να βλέπει τη φάση στο VAR και να ειδοποιεί τον Μανούχο, ο οποίος αφού έλεγξε ο ίδιος διαπίστωσε παράβαση και έδωσε πέναλτι. Ο Τσούμπερ όμως που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία και έχασε σπουδαία ευκαιρία για την Ένωση να κάνει το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Στο 12′, Ο Γκαρσία έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έβγαλε σέντρα στον Αραούχο ο οποίος με γυριστό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Έφτασε τα 12 γκολ στη Super Leagu ο Φαν Βέερτ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν σειρά του Βόλου όχι μόνο να απειλήσει αλλά να ανοίξει το σκορ με το πανέμορφο γκολ του Φαν Βέερτ, ο οποίος αφού δεν έδιωξε τη μπάλα η άμυνα της ΑΕΚ έκανε το γυριστό για να τη στείλει με τη βοήθεια του δοκαριού στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το δεύτερο τέρμα τους στο ματς στο 18′, με τον Ρεγκατέν να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Και αφού δεν έγινε το 0-2, έγινε το 1-1 δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκαρσία να σεντράρει, τον Σιμάνσκι να γυρίζει στο πέναλτι και τον Αραούχο να εκτελεί στην κίνηση για το 7ο φετινό του τέρμα.

Ο Αραούχο σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι ως αρχηγός της ΑΕΚ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από εκεί το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε στο 25′ με τον Τσούμπερ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 29′ με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, αλλά να έκανε πολύ άσχημο τελείωμα απέναντι από τον Παπαδόπουλο.

Το ίδιο συνέβη και στο 32′ με τον Τσούμπερ να φεύγει από οριακή θέση off side, αλλά να μην μπορεί να πλασάρει τον Παπαδόπουλο με τον Τσοκάνη να διώχνει σε κόρνερ το γύρισμα του Ελβετού.

Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ είχε διπλή ευκαιρία για το 2-1. Αρχικά με την κεφαλιά του Γκαρσία που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Φεράρι και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Τζαβέλλα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η στιγμή που ο Φεράρι αποκρούει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Άλλες δύο καλές στιγμές για την Ένωση στο 38′ και στο 40′ με τον Αραούχο να μην βρίσκει στόχο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τεράστια ευκαιρία για τον Βόλο στο 46′, όταν ο Φερνάντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Χωρίς τελική η ΑΕΚ, πλήρωσε ξανά τα λάθη της

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον Βόλο πιο επικίνδυνο και στο 50′ από λάθος πάσα του Στάνκοβιτς, ο Μπαριέντος έκανε την κάθετη με τον Φαν Βέερτ να σουτάρει στην κίνηση αλλά τον Αυστριακό να αποσοβεί το 1-2 με τεράστια επέμβαση.

Η ΑΕΚ είχε δώσει χώρο στον Βόλο και στο 58′ βρήκε ανοικτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Σιμάνσκι να βγάζει στην κόντρα τον Τσούμπερ, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Ρινέρ πριν εκτελέσει για να σώσει την ομάδα του.

Ένα λεπτό μετά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Φερνάντες να αποκρούεται με δυσκολία σε κόρνερ από τον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ δεν είχε τελική, ούτε τρόπο να απειλήσει και σαν να μην της έφτανε αυτό είδε τον Βόλο να κερδίζει πέναλτι στο 84′. Ένα πέναλτι που έκανε ο Τζαβέλλας στον Ρινέρ, τον οποίο βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο και ο Μανούχος το έδωσερ αφού ήλεγξε τη φάση στο VAR.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαν Βέερτ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας νικώντας τον Στάνκοβιτς για το 1-2.

Ο Ολλανδος που σκόραρε για 13η φορά στη Super league, στο 87′ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αραούχο και άφησε τον Βόλο με δέκα παίκτες.

Ότι κι αν έψαξε η ΑΕΚ μέχρι το 96′ δεν είχε αντίκρισμα, γνωρίζοντας νέα εντός έδρας ήττα μετά από ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (78′ Μισελέν) – Σιμάνσκι (89′ Τάνκοβιτς), Λε Ταλέκ (78′ Σάκχοφ) – Γκαρσία (78′ Κοσίδης), Γέβτιτς (67′ Γιούσης), Τσούμπερ – Αραούχο.

Βόλος: Παπαδόπουλος – Φεράρι, Γκιουλέν, Ρινέρ, Πουρίτα – Μπαριέντος, Τσοκάνης – Ρεγκατέν (80′ Μπαρτόλο), Όρος (70′ Σοάρες), Φερνάντες – Φαν Βέερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα