ΑΕΚ: Το τέλειο παιχνίδι για μια αξέχαστη βραδιά (vids)

Δεν χρειάζεται καν να μπούμε στον κόπο να θυμηθούμε και να φέρουμε στο μυαλό μας όσα ακούγονταν μετά τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ για την έκβαση που θα έχει το παιχνίδι στο “Φάλμερ Στέιντιουμ” κόντρα στη Μπράιτον. Θα χαλάσει όλη η μαγεία που υπάρχει στο μυαλό και στα συναισθήματα των φίλων της Ένωσης.

Το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου θα παραμένει για πάντα μια αξέχαστη βραδιά για όσους την έζησαν από κοντά, αλλά και μακριά. Το 3-2 της ΑΕΚ

επί της Μπράιτον είναι ένα ακόμα ποδοσφαιρικό έπος της Ένωσης επί αγγλικού εδάφους, η δεύτερη νίκη της επί αγγλικού εδάφους μετά το επίσης 2-3 κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι στην φανταστική ευρωπαϊκή πορεία της σεζόν 1976-77.

Η ΑΕΚ κόντρα στην Μπράιτον, την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League έκανε το τέλειο παιχνίδι, με πάθος, αυταπάρνηση, μυαλό χάλασε το πάρτι των Άγγλων και έστησε το δικό της για να χαρίσει στο κλαμπ και τον κόσμο του μια αξέχαστη βραδιά. Μια βραδιά που θα μπει στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου.

Δείτε τι δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε για ακόμα μία φορά πράξη τα λόγια του. Έντεκα εναντίον έντεκα θα είμαστε στο γήπεδο είχε πει, οπότε πάμε για να κερδίσουμε. Λίγοι τον πίστεψαν, πολλοί τον αμφισβήτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά κυρίες και κύριοι ο Αργεντινός προπονητής δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Καμία αμφισβήτηση. Μόνο εμπιστοσύνη και στήριξη. Αυτά που έχει κάνει με την ΑΕΚ δεν έχουν γίνει από άλλον προπονητή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η ΑΕΚ πήγε στην Αγγλία χωρίς βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού της, με παίκτες που έπαιξαν σε άλλη θέση απ’ αυτή που συνήθως παίζουν, αλλά δεν πτοήθηκε. Μπήκε στο γήπεδο για να κάνει το παιχνίδι της, βραχυκύκλωσε το παιχνίδι της Μπράιτον που δεν είχε λύσεις από τον άξονα και αναγκαζόταν σε πολλές επιθέσεις από τα πλάγια. Βρήκε δύο γκολ από στημένες μπάλες, δουλεμένες στην προπόνηση και ένα νικητήριο γκολ από την ποιότητα του Άμραμπατ, την ευφυϊα του Ελίασον και το ψύχραιμο πλασέ του Έκι Πόνσε που ΔΕΝ ξέχασε πως είναι να σκοράρει. Απλά τώρα που άρχισε να σκοράρει δεν θα σταματήσει. Ψάχνει να βρεις κάποιον που υστέρησε σε απόδοση στον αγώνα με την Μπράιτον και δεν υπάρχει. Όλοι έκαναν τα πάντα τέλεια μέσα στο γήπεδο. Και ο Στάνκοβιτς έδειξε με τις επεμβάσεις του πόσο σημαντικός είναι για την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και φυσικά έχει και αυτός τεράστιο μερίδιο για την επιτυχία.

Η ΑΕΚ, η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας, όπως έγραφα και λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την αγγλική ομάδα δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν αντίπαλο, ούτε είναι χαμένη πριν από κάθε παιχνίδι. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και το μόνο που χρειάζεται ο Αργεντινός και τα “παιδιά” του είναι αγάπη και εμπιστοσύνη. Ακόμα περισσότερη στα δύσκολα. Έχουν αποδείξει αυτούς τους 14 μήνες που πορεύονται μαζί πως το δικαιούνται 100%. Καμία αμφβισβήτηση λοιπόν για κανέναν. Και όπως είπε πολύ εύστοχα και ο Αλμέιδα, όσοι δεν πιστεύουν, θα πιστέψουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα