ΑΕΚ: Το πρώτο πρέπει στον δρόμο για τον τίτλο (vid)

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για την ΑΕΚ πλησιάζει, με τον πρωτοπόρο και με το απόλυτο των βαθμών σε τρία ματς Ολυμπιακό να επισκέπτεται την “Αγιά Σοφιά” για την 4η αγωνιστική της Super League. Ένα ντέρμπι που αποτελεί αφετηρία και για τις δύο ομάδες σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που τις περιμένει σε Ελλάδα

και Ευρώπη για τις επόμενες 25-30 ημέρες.

Η ΑΕΚ μετά την βαθμολογική απώλεια κόντρα στον Πανσερραϊκό έβγαλε αντίδραση στο Πανθεσσαλικό όπου κέρδισε 3-2 τον Βόλο με δέκα παίκτες και εναντίον του Ολυμπιακού θέλει να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της ανάκαμψη. Ο Ματίας Αλμέιδα στο διάστημα της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων και με όσους παίκτες είχε διαθέσιμους προσπάθησε να βελτιώσει τις αγωνιστικές ανορθρογραφίες που είχε στο παιχνίδι της η ομάδα του. Συνάμα, αυτό το διάστημα βοήθησε ώστε να καθαρίσει το μυαλό των “κιτρινόμαυρων”, αλλά και πάρουν ανάσες μετά από 6 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League που έφεραν πολλή κούραση αλλά και ψυχολογική φθορά.

Την Κυριακή, η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει μπροστά της το πρώτο μεγάλο πρέπει στον δρόμο της για την υπεράσπιση του τίτλου της. Και είναι ένα πρέπει κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάζεται διαφορετική σε σχέση με πέρυσι και με περισσότερες λύσεις στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ αν παρουσιαστεί όπως πρέπει και έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι της δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Εννοείται πως οι απουσίες των Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία είναι σημαντικές, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” και πέρυσι κλήθηκαν να ξεπεράσουν ανάλογα εμπόδια ουκ ολίγες φορές. Και το έκαναν με επιτυχία.

Η νίκη είναι το ιδανικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής και αυτήν θ’ αναζητήσουν οι παίκτες που θα επιλέξει ο Ματίας Αλμέιδα για ν’ αγωνιστούν. Θα μπουν με πάθος και ψυχή και με τη βοήθεια της κατάμεστης “Αγιά Σοφιάς” μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου. Εννοείται πως ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία φτιάχνονται από νίκες σε τέτοιους αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα