Ολυμπιακός: Το ματς που περίμενε καιρό ο Μαρτίνεθ!

Ένα ντέρμπι σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν κρύβει κινδύνους και ευκαιρίες, ειδικά σ’ ένα πρωτάθλημα όπως η Stoiximan Super League, στο οποίο η επικοινωνία παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί απόψε απ’ την ΑΕΚ στην “OPAP Arena” με τις δύο ομάδες να ξανασυστήνονται, καθώς δεν είναι μόνο οτι προέρχονται απ’ τη διακοπή των

εθνικών ομάδων, αλλά γιατί οι Πειραιώτες έχουν ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα και τη δυναμική τους. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πόντους σε ψυχολογία και ουσία μετά το 4 στα 4 στην Ελλάδα και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όμως το συγκεκριμένο ματς αποτελεί το πρώτο επί της ουσίας μέτρημα δυνάμεων στη φετινή κούρσα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έκρυψε το τελευταίο διάστημα το γεγονός πως ανυπομονεί για το μεγάλο ντέρμπι. Ο Ισπανός τεχνικός έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο του και στην ποιότητα των παικτών του, γι’ αυτό ήθελε ένα σημαντικό ορόσημο στο ξεκίνημα της σεζόν. Ένα αποτέλεσμα που θα γεμίσει το ρεζερβουάρ των “ερυθρόλευκων” πριν την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League κόντρα στη Φράιμπουργκ. Αυτό δε σημαίνει πως ο Μαρτίνεθ θα πάει με λογική “καμικάζι” στο γήπεδο της ΑΕΚ ή οτι ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ένα απόλυτα επιθετικό πρόσωπο. Απεναντίας ο Μαρτίνεθ έχει ζητήσει συγκέντρωση, προσήλωση και ωριμότητα στην προσέγγιση του ματς.

Ο Ισπανός κόουτς καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προχώρησε σε αρκετές δοκιμές σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, έχοντας κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε μεγάλο βαθμό. Ο Μαρτίνεθ ξέρει πως οι Έλληνες παίκτες είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές αυτών των ματς εντός και εκτός γηπέδου κι έτσι έχουν δεδομένη φανέλα βασικού οι Πασχαλάκης, Ρέτσος, Φορτούνης και Μασούρας. Η παραπάνω τετράδα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Ολυμπιακού με παρουσία σε κάθε γραμμή του γηπέδου και ο Μαρτίνεθ με κατ’ ιδίαν συνομιλίες έχει φροντίσει να τους κρατήσει στη βέλτιστη πνευματικη κατάσταση μέχρι την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα