ΑΕΚ: Θέλει παραπάνω από έξι βαθμούς για να σώσει τη χρονιά (vids)

ΑΕΚ και νίκη σε ντέρμπι δεν είναι φράσεις που φέτος ή γενικότερα τα τελευταία χρόνια έχουν συναντηθεί πολλές φορές μέσα σε κάποια πρόταση ή σε κάποιο κείμενο.

Δυστυχώς για τον κόσμο της ομάδας, η Ένωση δεν το χει με τα ντέρμπι μετά τη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα και δεν χρειάζεται να την κάνουμε τώρα.

Αυτό που προέχει για την ΑΕΚ είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, το οποίο αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα δεν θα ήταν στα χέρια της, μέσα από πέντε

“καυτούς”

Για να το κάνει δικό της η Ένωση θα πρέπει να προσπεράσει έναν εκ των Παναθηναϊκού και Άρη ή να τερματίσει στην 3η θέση εφόσον οι “πράσινοι” κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας.

Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει η ΑΕΚ να συλλέξει αρκετά περισσότερους βαθμούς από τους 6 που μάζεψε στα αντίστοιχα παιχνίδια με τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει στον Β γύρο των πλέι οφ.

Η Ένωση κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κανονική περίοδο, ενώ έχασε στις έδρες των ΠΑΟΚ, Άρη, αλλά και στο γήπεδό της κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, Άρη στο “Βικελίδης” και Ολυμπιακό στο γήπεδό της.

Η λογική λέει πως η Ένωση στη “μάχη” για την Ευρώπη θα ψάχνει βαθμό ή βαθμούς ακόμα και την τελευταία αγωνιστική, εκτός αν έχουν προηγηθεί μόνο επιτυχίες και τα αποτελέσματα των υπολοίπων συνδιεκδικητών της έχουν ταιριάξει τέλεια.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τους αντιπάλους των πλέι οφ στην κανονική περίοδο:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 (42′ Μπίσεσβαρ, 79′ πεν. Κούρτιτς)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (2′ Σιμάνσκι)
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (69′ Μάνταλος, 88′ Ανσαριφάρντ)
Άρης-ΑΕΚ 2-1 (44′ Εντιαγέ, 90′ Σάκιτς – 85′ Αραούχο)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 (15′, 79′ Αραούχο – 1′ Αγκιμπού, 34′, 70′ Ελ Αραμπί)

Keywords
Τυχαία Θέματα