ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-1: Ένωση… 9X9 στην «Αγιά Σοφιά» με στυλ!

Το τρομερό σερί της ΑΕΚ στη νεόδμητη «Opap Arena» συνεχίζεται! Η Ένωση συνεχίζει να μετρά μόνο νίκες με εξαιρετικό ενεργητικό. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετρά «εννέα στα εννέα» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με γκολ 23-2. Ο Παναιτωλικός μπορεί να κατόρθωσε να σκοράρει, κάτι που δεν είχαν καταφέρει οι επτά τελευταίες ομάδες που έπαιξαν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να «σπάσει»

το σερί.

Με το πόδι στο… γκάζι από το 8Χ8

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της Ένωσης για ακόμη ένα παιχνίδι στην «Opap Arena». Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο οκτάλεπτο χωρίς μεγάλη φάση, στο 10′ ο Πινέδα από… αέρος, μετά από σέντρα του Άμραμπατ ανάγκασε τον Ανέστη σε σπουδαία επέμβαση.

Δεν υπήρξε δεύτερη προειδοποίηση! Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με μονοκόμματο σουτ του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος ξεχάστηκε από την άμυνα του Παναιτωλικού, είχε όλο το χρόνο και το χώρο για να πιάσει το σουτ, και δεν λάθεψε, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Ανέστη.

Η Ένωση δεν σταμάτησε να πιέζει ούτε μετά την επίτευξη του γκολ και εννέα λεπτά αργότερα, στο 22′, «άγγιξε» το 2-0 πάλι με τον Αραούχο να γίνεται αποδέκτης μίας σπουδαίας λόμπας του Σιμάνσκι αλλά να μην μπορεί στη κίνηση να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Χωρίς μεγάλη φάση για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα το επόμενο δεκάλεπτο, όμως στο 35ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον φέρει σε θέση φορ. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο κέρδισε με το άλμα του δύο αμυντικούς του Παναιτωλικού και μετουσίωσε την σέντρα του Χατζισαφί σε ασίστ με πολύ δυνατή κεφαλιά για το 2-0.

ΠΗΓΗ: In Time SportsΗ μείωση του Παναιτωλίκού και η αντίδραση της ΑΕΚ

Ο Παναιτωλικός, που δεν είχε απειλήσει σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους την εστία του Αθανασιάδη, κατόρθωσε στη πρώτη του τελική στην εστία να μειώσει σε 2-1. Ο Χουχούμης σε μία αντεπίθεση έκανε την σέντρα, ο Ρότα την ανέκοψε με το χέρι και ο Βεργέτης δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή, δείχνοντας αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Πέδρο στο 39′ εκτέλεσε σωστά το πέναλτι.

Μέσα σε τρία λεπτά η Ένωση «άγγιξε» δις το 3-1, με τους Άμραμπατ και Πινέδα να τα κάνουν όλα σωστά πλην της τελικής προσπάθειας (άουτ ο πρώτος, στην αγκαλιά του Ανέστη ο δεύτερος). Το σημαντικό όμως για τους γηπεδούχους ήταν ότι κατόρθωσαν να βγάλουν αντίδραση μετά τη μείωση του σκορ.

Σούπερ «κιτρινόμαυρη» εκκίνηση εκ νέου

Η ΑΕΚ βγήκε από τα αποδυτήρια… τσαντισμένη! Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μην περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και το «πλήρωσε» σχεδόν αμέσως. Ο Νόρντιν Άμραμπατ στο 51ο λεπτό έβγαλε τη σέντρα και ο Ορμπελίν Πινέδα με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα,ο Άμραμπατ βρήκε και αυτός δίχτυα με σούπερ διαγώνιο σουτ, έπειτα από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Ένωσης (4-1).

ΠΗΓΗ: In Time SportsΗ διαχείριση του προβαδίσματος

Τα δύο γρήγορα τέρματα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά «τελείωσαν» το παιχνίδι. Όπως ήταν φυσικό στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι δεν έψαξαν και πέμπτο γκολ.

Λάζαρος Ρότα και Στίβεν Τσούμπερ έχασαν τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της Ένωσης στο 76ο λεπτό και στο 84ο λεπτό αντίστοιχα. Το 5-1 δεν ήρθε εν τέλει ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε ένα σουτ του Γιόνσον, αλλά η ΑΕΚ είχε κάνει και με το παραπάνω την δουλειά της, μειώνοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο πόντο (41 βαθμούς), περιμένοντας παράλληλα «πράσινο» στραβοπάτημα στους «Ζωσιμάδες» την Κυριακή το βράδυ (20:30, Novasports Prime).

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72′ Τσούμπερ), Αμραμπατ (72′ Φερνάντες), Λιβάι (72′ Φαν Βέερτ) Γκαρσία, Αραούχο (73′ Μάνταλος)

Παναιτωλίκός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19′ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας (74′ Μπουζούκης), Κολοβός (64′ Μαλής), Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Πέδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα