ΑΕΚ: Όπως κι αν παίζει δεν έχει ελπίδες αν χαρίζει γκολ στον αντίπαλο… (vids)

Η ΑΕΚ έχασε από τον Άρη σε ένα (εντός έδρας) ματς που είχε κατοχή της μπάλας 62%, έκανε συνολικά 20 τελικές προσπάθειες, έφτασε τον δείκτη της στα xGoals στο 2.17, κέρδισε περισσότερες μονομαχίες (119-111) και είχε περισσότερες ανακτήσεις από τον αντίπαλο (97-83).

Διαβάστε επίσης: Ένα βήμα μπροστά, δέκα πίσω για την ΑΕΚ που κινδυνεύει…

Παρότι η ομάδα δεν έπιασε κάποια καλή απόδοση επιθετικά, τα νούμερά της ήταν ικανοποιητικά

έως και σπάνια για τα δεδομένα της, καθώς δεν είναι πολλές οι φορές που κατάφερε να φτάσει σε επιδόσεις όπως το 2.17 xG, ακόμα και σε εντός έδρας παιχνίδια που νίκησε. Μπορεί η ΑΕΚ να σκόραρε, με το… ανέλπιστο σουτ του Ρότα από το υπερπέραν, όμως είχε κι άλλες ευκαιρίες με κορυφαία την εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία που σταμάτησε στο δοκάρι.

Ανασταλτικά θέματα και αστεία γκολ

Την ίδια στιγμή, αμυντικά βγήκαν και πάλι φοβερά κενά κατά τη διάρκεια του ματς και δόθηκαν στον Άρη ευκαιρίες να βρει την ΑΕΚ σε ξέφωτα. Η ομάδα είχε τρομερό θέμα με τις αποστάσεις, προσπάθησε να πάρει με ανορθόδοξο τρόπο ένα must win παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να το κάνει με ισορροπία κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα όχι απλά να μην κερδίσει αλλά να γνωρίσει μια ήττα η οποία στο τέλος ενδεχομένως να αποδειχθεί και καταστροφική. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι τελικά η ΑΕΚ παρότι κινδύνευσε δεν πλήρωσε τα συγκεκριμένα κενά, αλλά έδωσε στον αντίπαλο δύο γκολ που μπορούν να αποτελέσουν εύκολα υλικό για τους δημιουργούς των χιουμοριστικών βίντεο με αστείες στιγμές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αστείες στιγμές για τους άλλους βέβαια, γιατί για την ΑΕΚ όλο αυτό που έγινε χθες στο ΟΑΚΑ ήταν οδυνηρό.

Η “κατάρα” των παιδαριωδών ατομικών λαθών

Η κατάρα με τα ατομικά λάθη. Στη Λεωφόρο έκανε ένα παιδαριώδες λάθος ο Μήτογλου και η ΑΕΚ δέχτηκε το γκολ κόντρα στη ροή της πρεμιέρας των playoff. Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν το λάθος του Μάνταλου που δεν έκανε φάουλ για να κόψει την κόντρα των φιλοξενουμένων. Στο Καραϊσκάκη ήταν ο κάκιστος υπολογισμός του Μοχαμαντί, που έκανε και με τον Άρη κάτι παρόμοιο ωστόσο δεν το πλήρωσε η ΑΕΚ. Στο χθεσινό ματς, ήταν το λάθος του Τσιντώτα στο πρώτο γκολ και το τσαφ του Κριχόβιακ στο δεύτερο. Σίγουρα για να μπουν γκολ στο ποδόσφαιρο πρέπει να γίνουν και λάθη. Αλλά αυτού του επιπέδου τα ατομικά λάθη κάνουν το ένα γκολ που δέχεται η ΑΕΚ χειρότερο από το άλλο, βγάζουν από τη δύσκολη θέση τον αντίπαλο και βάζουν εκεί την Ένωση η οποία χωρίς αυτοπεποίθηση προσπαθεί να το γυρίσει, κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να το πετύχει.

Μηδαμινό αίσθημα winner και μπλέξιμο

Το πρόβλημα με την ΑΕΚ είναι ότι η ομάδα δεν μπορεί να επωφεληθεί τα καλά της διαστήματα στα παιχνίδια. Η επιθετική πίεση που βάζει στον αντίπαλο -όπως για παράδειγμα χθες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου- δεν αποδίδει, δεν καταφέρνει να πάρει γκολ από την ορμή της ομάδας σε συνδυασμό με την ώθηση του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει εκείνη αστεία γκολ και δίνει στον αντίπαλο τη δυνατότητα να σκεφτεί πως ένα αποτέλεσμα μέσα στο ΟΑΚΑ είναι ό,τι πιο φυσιολογικό μπορεί να ελπίσει.

Δυσκολότερη η διαχείριση της κατάστασης

Το θέμα τώρα είναι το κατά πόσο εφικτό είναι να διαχειριστεί την αυξημένη πίεση και την ανατροπή των δεδομένων, μια ομάδα η οποία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα δικά της καλά μομέντουμ: Έχασε μέσα στην έδρα της από τον αδειασμένο ΠΑΟΚ που ήρθε για το «Χ» μετά από μια πειστική εμφάνιση της στη Λεωφόρο, έχασε και από τον Άρη μετά από μια συμπαθέστατη -με τα καλά της και τα κακά της- εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Τώρα καλείται να διαχειριστεί την ψυχολογική ανατροπή της κατάστασης και της μετατόπισης στην 5η θέση (παρότι δεν έχει κριθεί τίποτα και οι διαφορές είναι μικρές) ωστόσο το γεγονός ότι τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας είναι εκκωφαντικά, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

Πηγή: www.aek365.org

Keywords
Τυχαία Θέματα