ΑΕΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Αλμέιδα

Το πρώτο της φιλικό επί εποχής Ματίας Αλμέιδα δίνει το Σάββατο το απόγευμα (17:00) η ΑΕΚ, η οποία δοκιμάζεται στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αργεντινός προπονητής εστίασε στον τομέα της φυσικής κατάστασης κυρίως, ενώ δοκίμασε διάφορα τακτικά θέματα σε μικρούς χώρους.

Το πρωί της Παρασκευής ωστόσο ο Αλμέιδα έκανε το πρώτο οικογενειακό διπλό, αλλά και την πρώτη άσκηση τακτικής σε παιχνίδι 11χ11.

Απόντες από το δίτερμα ήταν οι Γιόνσον,

Αλμπάνης, Χατζισαφί, Στάνκοβιτς και Θεοχάρης, με τον Αλμέιδα να επιλέγει για τους «λευκούς» που είχαν… χροιά βασικών σύστημα 3-5-2, όμως με σαφή στόχευση την σωστή κυκλοφορία και πίεση για ανάκτηση της μπάλας.

Είχε χωριστεί το γήπεδο οριζόντια σε τρεις γραμμές (άμυνα, κέντρο, επίθεση) με ειδικές ταινίες και οι παίκτες μπορούσαν να κινούνται μόνο στον χώρο τους, ενώ στην επίθεση μπορούσε να ανεβαίνει μόνο ένας χαφ για να στηρίζει τους δύο επιθετικούς. Έτσι όλοι κρατούσαν τις θέσεις τους και μιλούσαν μεταξύ τους για την συνεργασία στο παιχνίδι, στα μαρκαρίσματα και στην κυκλοφορία.

Στην ομάδα των βασικών ήταν ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, ο Μήτογλου κεντρικός στόπερ, ο Ρότα δεξιά του και ο Τζαβέλλας αριστερά του. Στον άξονα ήταν από δεξιά προς αριστερά οι Μισελέν–Γκατσίνοβιτς–Σιμάνσκι–Μουστακόπουλος–Μάνταλος και στην επίθεση οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία. Στην αντίπαλη ομάδα ήταν οι Χατζηεμμανουήλ, Ραντόνια–Κορνέζος–Λάτσι–Μιτάι στην άμυνα, Μοχαμάντι–Μαχαίρας–Γιούσης–Μπότος στη μεσαία γραμμή και Κοσίδης–Τζούντα Γκαρσία στην επίθεση σε 4-4-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ήθελε ο Αλμέιδα αφού όλοι συνεργαζόντουσαν καλά και μοίραζε πολλά… bien, αλλά οι βασικοί λόγω ποιότητας στην επίθεση έκαναν τη διαφορά. Ο Λιβάι Γκαρσία.. όπλισε και έβαλε δύο υπέροχα γκολ με δυνατά σουτ, με τον Αργεντινό κόουτς να φωνάζει για πάσες με σιγουριά, με μόλις δύο επαφές και να περνά από όλους τους χαφ η μπάλα.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Στίβεν Τσούμπερ με δύο πολύ όμορφα γκολ και ο Σιμάνσκι έκανε το 5-0 πριν την πρώτη διακοπή. Εκεί έγινε αλλαγή και μπήκε ο Αραούχο στην επίθεση αντί του Λιβάι Γκαρσία. Τα γκολ συνέχισαν… βροχή με Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Μισελέν, ενώ ο Γιούσης μείωσε σε 8-1 και ο Μισελέν είχε δοκάρι.

Πηγή: www.enwsi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα