ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θέλει “πολεμιστές” στην ενδεκάδα και αυτοί δημιουργούνται στις προπονήσεις (video)

Μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο Ελλάδας, η ΑΕΚ έμεινε με έναν αγώνα μέσα στην εβδομάδα, εκτός αν υπάρχει αγωνιστική μεσοβδόμαδα προκειμένου να βγουν οι ημερομηνίες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Πλέον, με δεδομένο ότι υπάρχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ο Αλμέιδα έχει αλλάξει τον τρόπο προπόνησης, έχοντας προσθέσει περισσότερη ένταση σε ένα πιο απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα.

Στην προπόνηση της Τετάρτης, λίγο

πριν μπει δηλαδή η ομάδα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ματίας Αλμέιδα χώρισε τους παίκτες του σε τέσσερις εξάδες σε άσκηση κυκλοφορίας μπάλας και πρέσινγκ. Μαλιστα η οδηγία στη συγκεκριμένη άσκηση ήταν η μεταβίβαση της μπάλας με μία ή δύο επαφές από τη μία εξάδα και προσπάθεια για άμεση ανάκτησή της από την άλλη, με το ένα από τα δύο γηπεδάκια να έχει και τελειώματα σε μικρά τέρματα. Ακολούθως, στο μισό γήπεδο είχε παιχνίδι επτά εναντίον επτά στο μισό γήπεδο, ενώ στο άλλο μια δωδεκάδα παικτών εκτελούσε άσκηση επίθεση – άμυνας με ανάπτυξη από τα πλάγια και overlap, με τους παίκτες να εκτελούν εναλλάξ τις δύο αυτές ασκήσεις.

@aekfc Sunny training day #aekfc #aekfcseason2023_2024 #fy #fyp #football #greekfootball #training #sunny ♬ Best for video background music Chill Trap Hip Hop(837066) – KIh

Ο Αργεντινός προπονητής έχει μεταφέρει στους παίκτες της ΑΕΚ πως αυτοί που καθημερινά στις προπονήσεις δίνουν το μάξιμουμ θα είναι και αυτοί που θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας που δεν θέλει να μην παίζει, η Ένωση είναι αυτή που στο τέλος της μέρας βγαίνει κερδισμένη και ενώ την περιμένει ένα φουλ απαιτητικό πρόγραμμα με έπαθλο την κατάκτηση της κορυφής της Super League.

Σε ότι έχει να κάνει με τους διαθέσιμους παίκτες που θα έχει ο Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Βίντα είναι ξανά πανέτοιμος, ενώ μένει να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Νόρντιν Άμραμπατ. Εκτός θα είναι σίγουρα ο Σιμάνσκι και ο διεθνής με το Ιράν, Εχσάν Χατζισαφί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Αλμέιδα, “πολεμιστές”,aek, almeida, “polemistes”