Πασκάλ Γιάνσεν: Οι ομοιότητες με Μαρτίνεθ, τα τρία χαφ και ο Φορτούνης των άκρων

19:14 7/2/2024 - Πηγή: Sportime

Υπόθεση εργασίας. Διότι, ο Πασκάλ Γιάνσεν δεν έχει «κλείσει» ακόμα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Ολλανδός τεχνικός μοιάζει να είναι ο εκλεκτός για να αναλάβει άμεσα την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ποιο σύστημα προτιμά και πως θα αξιοποιήσει τον Κώστα Φορτούνη αν τελικά κάτσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο;

Υπόθεση εργασίας δεύτερη. Η φιλοσοφία ενός προπονητή είναι συγκεκριμένη και δεν αλλάζει εύκολο. Αυτό

δεν σημαίνει πως σε κάθε ομάδα θα την εφαρμόσει με τον ίδιο τρόπο ο Γιάνσεν, ή με τα ίδια υλικά. Χωροταξικά, τα συστήματα με τρία χαφ είναι αυτά που μοιάζουν να του αρέσουν. Στην ουσία του πράγματος, αυτό μπορεί αν σημαίνει τρεις χαφ στην ευθεία (σπάνια), 4-2-3-1 (το πιο συνηθισμένο σενάριο), ή 4-1-2-3 (το εναλλακτικό). Σίγουρο, λοιπόν, το ποιο σύστημα θα χρησιμοποιήσει δεν είναι.

Υπήρξαν φορές που έπαιξε και με τρία «οκτάρια», άλλες με δύο εξάρια και ένα οχταροδέκαρο και τις περισσότερες φυσιολογικά. Με άλλα λόγια, ένας εξάρι, δίπλα ένα οχτάρι και πιο μπροστά έναν πιο επιθετικογενή κεντρώο. Βέβαια, με χαρακτηριστικά πίεσης. Σχεδόν ποτέ, τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο «10» δεν είχε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Κώστα Φορτούνη. Με αυτά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, περισσότερο.

Οι ομοιότητες Πασκάλ Γιάνσεν με Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Αυτό δείχνει και το πόσο κοντά είναι με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε λογική. Βέβαια, ο Ισπανός τεχνικός είχε περισσότερο ένα… 4-2-4 στο κεφάλι του. Σε ένα βαθμό δε, αυτό λειτούργησε. Διότι, ο Μασούρας έκανε τη… λάντζα στο μαρκάρισμα, σαν τρίτο χαφ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κάλυπτε τα κενά τον Ποντένσε και Φορτούνη στις επιστροφές. Ο Καρβαλιάλ προσπάθησε να το αλλάξει, μαζεύοντας τις γραμμές και προσθέτοντας ένα χαφ στον άξονα.

Ρισκάροντας πρόβλεψη, ο Κώστας Φορτούνης θα συνεχίσει να παίζει στα πλάγια. Όπως έγινε με Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ έως τώρα. Ο Γιάνσεν αρέσκεται σε εξτρέμ που συγκλίνουν άλλωστε και ο Φορτούνης ως παίκτης που ρέπει προς το κέντρο, αυτό ακριβώς θα κάνει. Υποσημείωση: Αυτή είναι και η αγαπημένη κίνηση του Ντάνιελ Ποντένσε παίζοντας στα άκρα. Με άλλα λόγια, ο Πορτογάλος θέλει να παίζει αριστερά και να συγκλείνει.

Αμφότεροι έχασαν έδαφος με Καρβαλιάλ, τη στιγμή που με Μαρτίνεθ ήταν απαραίτητοι. Πιθανώς να γίνουν ξανά με Γιάνσεν. Διότι, η γενικότερη θεώρηση του είναι επιθετικό ποδόσφαιρο. Ειδικά από τα άκρα, αυτό τον ενδιαφέρει. Παίκτες που μπορούν να παράγουν επιθετικά και όχι κάποιοι που θα έχουν σαν πλεονέκτημα την κάλυψη.

Στο χορτάρι θα φανούν, αν του δοθεί η ευκαιρία φυσικά, όλα… Έως τότε, υπομονή.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασκάλ Γιάνσεν, Μαρτίνεθ, Φορτούνης,paskal giansen, martineth, fortounis