ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα και οι τακτικές του (pics)

Όταν ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα κάποια από τα λόγια του σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική του φιλοσοφία τόνιζαν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα ή τακτική που θα ήθελε να εφαρμόσει στην ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Αυτή, ναι! Ήταν ΑΕΚ!

Πέντε αγωνιστικές μετά, ο Αργεντινός προπονητής επιβεβαιώνει όσα έλεγε πριν λίγους μήνες, καθώς έχει παρατάξει την ομάδα του με διαφορετικό σύστημα σε κάθε

παιχνίδι.

H πρώτη ενδεκάδα του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ.Η τακτική των τριών στόπερ

Σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας ο Αλμέιδα χρησιμοποιούσε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, οπότε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο να εκκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις με το συγκεκριμένο σύστημα. Κόντρα στη Λαμία στην πρεμιέρα της Super League παρέταξε την ΑΕΚ με 3-5-2, ενώ την δεύτερη αγωνιστική με τον Βόλο η Ένωση άρχισε με 3-6-1, σύστημα που άλλαξε μετά το 0-1 για να γίνει 3-4-3.

Η τετράδα στην άμυνα με τις παραλαγές στην επίθεση

Μετά την ήττα με τον Βόλο, ο Αλμέιδα άφησε στην άκρη το σύστημα με τα τρία στόπερ και για πρώτη φορά είτε σε επίσημο ματς, είτε ακόμα και σε φιλικό παρέταξε την ΑΕΚ με τέσσερις αμυντικούς, σύστημα 4-2-3-1 δηλαδή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Την επόμενη αγωνιστική, την 4η, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Αργεντινός προπονητής χρησιμοποίησε σύστημα 4-3-3, ενώ μετά από σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού δεν δίστασε να ρισκάρει και παίξει με 4-2-4 και αμυντικά χαφ τους Μάνταλο, Πινέδα!

Και φτάνουμε στο ματς του Αγρινίου, όπου ο Αλμέιδα συνέχισε να εμπιστεύεται την ομάδα του με τέσσερις αμυντικούς, αλλά η διαφορά έγινε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Εκεί, η ΑΕΚ παρατάχθηκε για πρώτη φορά με σύστημα 4-4-2 με τη διάταξη στη μεσαία γραμμή να είναι ρόμβος με τον Πινέδα στον άξονα. Βέβαια, ο Μεξικανός τελείωσε τον αγώνα ως δεξιός μπακ, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Στο δια ταύτα, ο Ματίας Αλμέιδα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, προετοιμάζει την ΑΕΚ ανάλογα με το επόμενο εμπόδιο που θα έχει στο δρόμο της και ο Αργεντινός προπονητής δείχνει πως δεν είναι “κολλημένος” σε ένα σύστημα. Το θέμα είναι και για τον ίδιο, αλλά και για την ΑΕΚ οι επιλογές να συνδυάζονται με νίκες. Όσο γίνεται αυτό, τόσο πιο ήρεμα θα είναι τα πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα