ΑΕΚ: Μία απώλεια δεν σημαίνει κάτι, μπάλα είναι, όλα μπορούν να συμβούν (vids)

Η ΑΕΚ δεν είχε την εκκίνηση που ήθελε στη Super League, καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ούτε προβληματική είναι, ούτε ότι δεν έπαιξε καλά. Απλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Η ομάδα του Αλμέιδα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο κιόλας λεπτό δημιούργησε και έχασε τεράστιες

ευκαιρίες.

Πάντα σε ένα άσχημο αποτέλεσμα ο κόσμος γίνεται επικριτικός κοιτάζοντας πως το αποτέλεσμα και όχι την εμφάνιση της ομάδας του. Το αποτέλεσμα ήταν όντως άσχημο για την πρεμιέρα της ΑΕΚ που ουδέποτε είχε χάσει βαθμούς στην “Αγιά Σοφιά” πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οπότε κι αυτό είναι δύσκολο να το χωνέχει ο κόσμος.

Αγωνιστικά, την ΑΕΚ δεν μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα. Μπορείς να σταθείς στην αναποτελεσματικότητα που είχε στις ευκαιρίες της, την έλλειψη συγκέντρωσης με την οποία άρχισε τον αγώνα δεχόμενη κλασική ευκαιρία στα 19 δευτερόλεπτα και γκολ στα 46”, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε αγώνα της στην “Αγιά Σοφιά“. Προφανώς και ο Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από το καθένα μας τι προβλήματα υπάρχουν στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του και η περυσινή παρουσία του έδειξε πως γνωρίζει πως να τα διορθώνει.

Οι παίκτες του Αλμέιδα, ακόμα και αν δεν ήταν στην ενδεκάδα οι λεγόμενοι βασικοί, έπαιξαν τον Πανσερραϊκό στο μισό γήπεδο, πίεσαν ασφυκτικά για τη νίκη, αλλά και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε ίσως το ματς της ζωής του για να μην κερδίσει η ΑΕΚ, η οποία δεν είχε την τύχη με το πλευρό της.

Η απώλεια των δύο βαθμών είναι απώλεια, δεν αλλάζει αυτό, θα ήταν καλύτερο εννοείται η ΑΕΚ να εκκινήσει με τρεις βαθμούς. Ολοκληρώθηκε μόλις ο πρώτος της αγώνας όμως, έχει ακόμα 35 παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οπότε είναι δύο χαμένοι βαθμοί που δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για το μέλλον. Μια χαρά θα καλυφθούν στην πορεία. Πλέον, οι παίκτες του Αλμέιδα ρίχουν το βάρος στον μεγάλο στόχο της ΑΕΚ: την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κάτι που θα συμβεί με νίκη επί της Αντβέρπ την Τετάρτη.

Εάν η ΑΕΚ προκριθεί στους ομίλους του Champions League τότε ουδείς θα θυμάται το 1-1 με τον Πανσερραϊκό, αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, πάλι δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Δεν χρειάζεται ισοπέδωση για ένα αποτέλεσμα ή και δύο που δεν ήταν αυτά που συνήθισε ο κόσμος της ΑΕΚ πέρυσι. Μπάλα είναι. Το ένα βράδυ μπαίνει στα δίχτυα, το άλλο όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα