ΑΕΚ: Λίγος ο βαθμός, μεγαλύτερο το κέρδος (vids)

Η ΑΕΚ φυσικά και δεν θα έπρεπε να συμβιβάζεται, ούτε να πανηγυρίζει για μια ισοπαλία σε ντέρμπι, ακόμα και αν ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Όμως, μια ισοπαλία σε ένα μίνι πρωτάθλημα που κάθε βαθμός για τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι σημαντική. Ειδικά αν έρχεται στην έδρα ενός αντιπάλου που έχει τον ίδιο στόχο.

Δείτε εδώ το Video Blog που ετοιμάσαμε

για την αγωνιστική καθίζηση του Στίβεν Τσούμπερ.

Και δεν πανικοβλήθηκε και αντέδρασε

Η αλήθεια είναι πως στη Λεωφόρο, όταν το σκορ έγινε 0-1 στο 4′, οι περισσότεροι είτε ήταν “πράσινοι”, είτε “κιτρινόμαυροι” το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν όσα είχαν συμβεί στο ίδιο γήπεδο πριν δύο εβδομάδες. Το ίδιο είπε και ο Αραούχο στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Κάτι που όμως δεν επέτρεψε να συμβεί σε βάρος της η ΑΕΚ αυτή τη φορά. Και δεν το επέτρεψε γιατί κυρίως δεν πανικοβλήθηκε, μένοντας πιστή στο πλάνο της. Δεν παρασύρθηκε από το συναίσθημα της απογοήτευσης, αντίθετα δούλεψε στο ματς με υπομονή και σωστή τακτική προσέγγιση.

Οι παίκτες της Ένωσης διατήρησαν τις θέσεις τους, έψαξαν είτε από τον άξονα, είτε από τις πλευρές το γκολ και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να το πετύχουν νωρίτερα, αλλά η τελική επιλογή δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τελικά ήρθε σε καίριο σημείο για να πληγώσει την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, με τον κορυφαίο της Ένωσης σ’ ακόμα ένα ματς Σέρχιο Αραούχο να υποχρεώνει τον Διούδη να του κάνει πέναλτι και τον Άμραμπατ να σκοράρει.

Κυριάρχησε, πίεσε, αλλά δεν είχε καθαρή ευκαιρία

Η ισοφάριση στην εκπνοή του ημιχρόνου επιβεβαίωσε στους παίκτες της ΑΕΚ πως μπορούσαν να φτάσουν στην ανατροπή. Και με αυτή τη νοοτροπία βγήκαν στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος οι “κιτρινόμαυροι. Πίεσαν, έκλεισαν στην περιοχή τους τους “πράσινους“, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ, όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική επιλογή δεν τους έδωσαν αυτό του ήθελαν. Για μία στιγμή, για μία σκέψη, για μία ενέργεια. Δεν είναι ότι ήθελαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, απλά δεν τους βγήκε αυτό που ενδεχομένως είχαν στο μυαλό τους.

Για την ΑΕΚ σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, ξεκάθαρα. Δεν απειλήθηκε και το αποτέλεσμα της αφήνει μια πικρία. Την ίδια στιγμή όμως, δεδομένης της φετινής κατάστασης της ομάδας δεν θα πρέπει να λογίζεται ως ένα άσχημο αποτέλεσμα το 1-1 στο “Απόστολος Νικολαϊδης“. Τηρουμένων των αναλογιών επαναλαμβάνω. Τα Playoffs μόλις άρχισαν και ο στόχος της ΑΕΚ είναι η κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουν οι υπεύθυνοι στη συνέχεια.

ΥΓ: Για τον Κριχόβιακ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς και φυσικά ούτε να εκφέρουμε γνώμη για την ποιότητα του Πολωνού. Μιλάει το βιογραφικό του και οι τίτλοι του.

ΥΓ 2: Ο Σέρχιο Αραούχο μας διδάσκει πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός έχει κερδίσει και αξίζει τον σεβασμό κάθε φίλαθλου, αντίπαλου και μη. Μακάρι να υπάρξουν στο ποδόσφαιρό μας κι άλλοι Αραούχο και οι ξεχωριστές ενέργειες του Αραούχο να γίνουν η συνήθεια και όχι η είδηση της κάθε αγωνιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα