ΑΕΚ: Κάθε πέρυσι και καλύτερα τα μεταγραφικά (pics)

ΑΕΚ: Κάθε πέρυσι και καλύτερα τα μεταγραφικά (pics)gvasilioΤρί, 01/26/2021 - 12:00

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της με την ΑΕΚ ακόμα να μην έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση ενίσχυσης.

Το Novasports.gr σας παρουσιάζει όλες τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των “κιτρινόμαυρων” από την επιστροφή του στη Super League

τη σεζόν 2015-16 μέχρι και πέρυσι.

 

Η χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στη Super League ήταν το καλοκαίρι του 2015 με τον Τραϊανό Δέλλα να εκκινεί τη σεζόν 15-16 και τον Γκουστάβο Πογέτ να αναλαμβάνει τέλος Οκτωβρίου. Επί των ημερών του Ουρουγουανού τεχνικού ήρθαν στην ΑΕΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δύο παίκτες. Ο Αργεντινός μέσος, Μπρούνο Σουκουλίνι παραχωρήθηκε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο υψηλόσωμος Τσέχος επιθετικός, Τόμας Πέκχαρτ ως ελεύθερος από την Ίνγκολσταντ. 
 

Τη σεζόν 2016-17 είναι η πιο έντονη μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ σε χειμερινή περίοδο από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Η Ένωση ενέταξε στο ρόστερ της τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ουσιαστικά αποτέλεσαν επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ που διένυε τη δεύτερη θητεία του στην Ένωση. Τρεις παίκτες αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι και ένας ως δανεικός, ο Σέρχιο Αραούχο από τη Λας Πάλμας, που γνώριζε καλά ο Ανδαλουσιανός τεχνικός. Ως ελεύθεροι αποκτήθηκαν οι Άστριτ Αϊντάρεβιτς, Βινίσιους Φρέιτας και Όγκνιεν Βράνιες. 

 


Τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2017-18 δηλαδή, στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ προστέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν βασικό ρόλο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ο Νίκλας Χουλτ αποκτήθηκε με χαμηλό αντίτιμο από τον Παναθηναϊκό των οικονομικών προβλημάτων, ο Σοτζέι Μασούντ ως ελεύθερος μετά το “διαζύγιο” με τον Πανιώνιο και ο Έρικ Μοράν με λιγότερα από 150.000 ευρώ άφησε τη Λεγανές για να υπογράψει στην ΑΕΚ ως προσωπική επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ. 
 


Η επόμενη σεζόν, 2018-19 βρήκε την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League χωρίς όμως σημαντική ενίσχυση. Σημαντική ενίσχυση δεν υπήρξε ούτε στη χειμερινή περίοδο, καθώς η ΑΕΚ απόκτησε μόλις έναν ποδοσφαιριστή. Το Νέναντ Κρστιτσιτς από τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έβαλε στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στις 500.00 ευρώ. Την ίδια περίοδο ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του Μάριου Οικονόμου από τη Μπολόνια, ενώ ανακοινώθηκε και η απόκτηση του νεαρού Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος όμως μέχρι το καλοκαίρι του 2019 έμεινε δανεικός στη Ζελέζνιτσαρ. 
 


Στην περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ πάλι κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ενίσχυσης. Με τεχνικό διευθυντή τον Ίλια Ίβιτς και προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα, η Ένωση κινήθηκε στοχευμένα αποκτώντας έναν παίκτη για να καλύψει το κενό του Γαλανόπουλου, τον Ντάμιαν Σιμάνσκι. Αρχικά ως δανεικός από την Άχματ Γκρόζνι και μετέπειτα, τον Ιούνιο δηλαδή ως μεταγραφή. Επίσης, ήρθε για τρίτη φορά ως δανεικός ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος των Play Off. 
Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ίλια Ίβιτς πάντως ήταν ο Ζίγκα Λάτσι από την Μόουρα, υπογράφοντας συμβόλαιο πριν καν κλείσει τα 18 του χρόνια. 
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της με την ΑΕΚ ακόμα να μην έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση ενίσχυσης. Δείτε όλες τις χειμερινές μεταγραφές της Ένωσης τα τελευταία χρόνια. Article publish on Τρί, 01/26/2021 - 12:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα