ΑΕΚ: Η θετική εικόνα, ο Ζίνι και η βελτίωση που… έρχεται (vids)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις υποχρεώσεις της, ο κόσμος της πήρε ξανά “κιτρινόμαυρη” γεύση μετά από σχεδόν μήνα και ο Ματίας Αλμέιδα είδε τους παίκτες του να προσπαθούν να εφαρμόσουν πράγματα που δουλεύουν αυτή την εβδομάδα στο Μπουργκ Χααμστέντε. Ο Αργεντινός προπονητής, για να είμαστε ξεκάθαροι και τίμιοι, είναι ο μόνος που μπορεί να ξέρει ακριβώς τι έβγαλε η ομάδα του και τι περίμενε ο ίδιος να βγάλουν οι παίκτες του στο πρώτο φιλικό. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μόνο… επιδερμικά μπορούμε να προσεγγίσουμε την πρώτη εικόνα

της ΑΕΚ.

Δείτε τα στιγμιότυπα του φιλικού της ΑΕΚ

Μια εικόνα που θεωρώ πως ήταν άκρως θετική με βάση το υπάρχον δυναμικό που είχε στη διάθεσή του ο Αλμέιδα αυτή την εβδομάδα, καθώς απουσίαζαν οι διεθνείς παίκτες. Η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, όμως η εμφάνισή της ήταν αρκετά καλή. Είδαμε μια ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο, να θέλει την μπάλα στα πόδια της, να έχει γρήγορη ανάπτυξη, να δημιουργεί ευκαιρίες, να προσπαθεί να “χτίσει” τις επιθέσεις της από την άμυνα. Κοινώς είδαμε μια ΑΕΚ από το πρόσφατο παρελθόν. Με πειθαρχία στο παιχνίδι της και φυσικά συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει καλύτερα τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίθηκαν οι παίκτες του όπως και επίσης την εικόνα που του άφησαν οι “μικροί“, όπως ο Ζίνι και ο Ραντόνια που έπαιξαν βασικοί αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που πέρασαν στο δεύτερο μέρος και έπαιξαν λιγότερο. Το θετικό πρόσημο που είχε η εμφάνιση της ΑΕΚ ενισχύεται από το γεγονός ότι εν δυνάμει βασικοί από την ενδεκάδα που άρχισε τον αγώνα ήταν πέντε παίκτες: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ελίασον, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, αλλά και ο αρχηγός Κώστας Γαλανόπουλος που φέτος έρχεται για να διεκδικήσει θέση βασικού.

Δείτε ξανά ολόκληρο το φιλικό της ΑΕΚ

Αν υπάρχει κάτι αρνητικό που μπορούμε να εντοπίσουμε είναι το γεγονός πως η άμυνα της ΑΕΚ δέχθηκε φάσεις από την Λοκομοτίβα, δέχθηκε γκολ, υπέπεσε σε ατομικά λάθη, αλλά στα μάτια μου στο σημείο που βρισκόμαστε και για πρώτο φιλικό είναι απολύτως φυσιολογικά. Δεν θα μπορούσαν και θα ήταν παράλογο αν τα έκαναν όλα σωστά από το πρώτο φιλικό. Όπως και η αστοχία στα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησε. Με την κούραση που έχουν αυτή τη στιγμή τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ είναι λόγικό να μην υπάρχουν και τα αναμενόμενα τελειώματα των φάσεων. Υπομονή λοιπόν γιατί το Σάββατο με την Αντβέρπ η εικόνα θα έχει βελτιωθεί, θα μπουν και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι διεθνείς της Ένωσης και λογικά θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα και συνεργασίες εντός των τεσσάρων γραμμών. Η βελτίωση έρχεται για την ΑΕΚ…

Δείτε τι δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα για το πρώτο φιλικό

Κλείνοντας, ενθαρρυντική ήταν η εικόνα του Ζίνι, ενός νεαρού παιδιού που το είδαμε για πρώτη φορά βασικό και σε τόσο μεγάλο διάστημα να παίζει με την πρώτη ομάδα. Είχε ποδοσφαιρικό θράσσος, καλές ενέργειες και τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο και η πορεία του μπορεί κάλλιστα να είναι ανοδική.

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Γαλανόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα