Παναθηναϊκός-Πέτρολουλ 2-0: Οι εντυπώσεις για τον Τζούρισιτς, η νίκη για τους “πράσινους” (vids)

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Πέτρολουλ Πλοϊέστ. Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης τα γκολ των “πρασίνων” για τους οποίους ο Τζούρισιτς έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο συμμετέχοντας σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο.

Πολύ καλή η εικόνα του

Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, όπου με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον εξαιρετικό Τζούρισιτς είχε τον πρώτο λόγο κόντρα στην Πέτρολουλ. Οι “πράσινοι” πίεσαν ψηλά, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τις εξαιρετικές εμπνεύσεις του Τζούρισιτς έβγαλαν και αρκετές ευκαιρίες. Πριν έρθει το γκολ του Βέρμπιτς στο 23ο λεπτό, προηγήθηκαν δύο δοκάρια για το “τριφύλλι“.

Το πρώτο στο 15′ μετά από τρομερή κάθετη του Τζούρισιτς και τελείωμα του Γερεμέγεφ και το δεύτερο ένα λεπτό μετά σε σουτ του Σέρβου έξω από την περιοχή. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους αντικαταστάθηκε ο Τσέριν από τον Τρουϊγέ μετά από χτύπημα που δέχθηκε.

Δείτε το γκολ του Παναθηναϊκού

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την έξοδο του Τζούρισιτς στην ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε εξίσου καλές συνεργασίες στο γήπεδο με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά και να μην απειλείται από τους Ρουμάνους. Στο 63′, ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα δίνοντας χρόνο και στους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 72ο λεπτό, όμως ο Μπιλάλ στάθηκε άτυχος καθώς σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ζίμα. Η είσοδος του Κλεϊνχέισλερ σε συνδυασμό και με τις αλλαγές της ρουμανικής ομάδας έδωσαν ξανά ρυθμό στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Βαγιαννίδη μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ενώ μέχρι το τέλος του αγώνα χάθηκαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες για το “τριφύλλι”.

Το φιλμ του αγώνα

Α’ ημίχρονο

3’ Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, ο Τσέριν σούταρε, με τον Ζίμα να μπλοκάρει με δύο προσπάθειες και τον Γερεμέγεφ να μην μπορεί να βρει τη μπάλα.
14’ Φάση διαρκείας για τον Παναθηναϊκό με τον Βέρμπις να συνεργάζεται με τον Παλάσιος, αλλά ο Ζίμα μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού.
15’ Ωραία κάθετη του Τζούρισιτς, ο Γερεμέγεφ από πλάγια θέση πλάσαρε τον Ζίμα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Πέτρολουλ.
16’ Δεύτερο δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, με τον Τζούρισιτς αυτή τη φορά, σε σουτ του Σέρβου έξω από την περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ρουμάνων.
17’ Πρώτη μεγάλη στιγμή για την Πέτρολουλ με τον Πέτροβιτς να βγαίνει απέναντι από τον Μπρινιόλι και ο Ιταλός να τον νικάει
18’ Νέο καλό σουτ για την Πέτρολουλ με τον Γκρόζαβ να το κάνει και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
23’ Εκπληκτική πάσα του Τζούρισιτς με το τακουνάκι στον Κώτσιρα, ο οποίος πάσαρε στον Βέρμπιτς και αυτός με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».
33′ Φάουλ του Μλαντένοβιτς, ο Ζίμα μπλοκάρει εύκολα.

Δείτε το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Τζούρισιτς

Β’ Ημίχρονο

53΄Αντεπίθεση των Ρουμάνων, άσχημο τελείωμα με το σουτ του Γκρόζαφ.
72′ Λάθος στην άμυνα της Πέτρολουλ, ο Μπιλάλ βρέθηκε απέναντι από τον Ζίμα αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της ρουμανικής ομάδας.
76′ Εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού που άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Τρουιγιέ να πασάρει στον Βαγιαννίδη ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
79′ Σουτ του Καλοσκάμη η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
81′ Παράλληλο γύρισμα του Κλεϊνχέισλερ, ο Μπιλάλ έκανε την προβολή αλλά δεν έφτασε στη μπάλα που κατέληξε άουτ.
86′ Καλή στιγμή για την Πετρολούλ με τον Ραντουνέσκου να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Δείτε το γκολ του Βαγιαννίδη

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σιδερά, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσοκάι, Τσέριν (45′ Τρουϊγέ), Τζούρισιτς (46′ Φρόκου), Βέρμπιτς, Παλάσιος, Γερεμέγεφ.

Πέτρολουλ Πλοϊέστ: Ζίμα, Παπ, Βαλεντίν Τίτσου,Τζέφερσον Tζούνιορ, Γκρόζαφ, Σίλβα, Μούσι, Γκαρούτι, Ντούτλα, Ντιομάντε, Πέτροβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα