ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Με Σιμάνσκι γλίτωσε τα "Χ"ειρότερα

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Με Σιμάνσκι γλίτωσε τα "Χ"ειρότεραkmpotsΣάβ, 02/20/2021 - 21:26

Η … «κατάρα» των εντός έδρας αγώνων παρ’ ολίγο να κοστίσει την 3η διαδοχική ήττα στην ΑΕΚ, καθώς στο 18’ βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Αστέρα Τρίπολης! Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα στο ημίωρο και η είσοδος του Κρστισιτς έφερε τα πάνω-κάτω, μείωσε στο 40’, είχε δοκάρι στο 44’, ισοράρισε στο 68’ κι έχασε απίστευτη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα να πάρει τη νίκη.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

 

Σημαντικός προβληματισμός για τον Μανόλο Χιμένεθ η αμυντική γραμμή καθώς μετά τους Μπακάκη, Σιμόες έχασε και τον Τσιγκρίνσκι με συνέπεια να επιστρατεύσει τον Σβάρνα στο δεξί άκρο της άμυνας. Για ακόμη ένα ματς ξεκίνησε με 4-4-2, με οδηγίες στον Ολιβέιρα να κάνει κίνηση πίσω από τον Ανσαριφάρντ και πρόθεση να παίξει αρκετά με Γκαρσία και Τάνκοβιτς στα άκρα. 

 

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, τουλάχιστον σχηματισμό και ο Μίλαν Ράσταβατς δεν εγκαταλείπει εύκολα το 4-2-3-1. Με απώλεια τον Τσιλούλη κι αναμενόμενες απουσίες αυτές των Καπίγια, Τζίμα, Γκόμες, προχώρησε σε αλλαγές στον άξονα, τοποθέτησε κοντά τις γραμμές του κι επένδυσε στην ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του και στην ικανότητα των ψηλών ποδοσφαριστών του ν’ απειλούν στις στημένες φάσεις. 

 

Αιφνιδίασε ο Αστέρας, άργησε ν’ αντιδράσει η ΑΕΚ

 

Το ματς ξεκίνησε με την κάθε ομάδα να καταγράφει από μια καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά. Στο 3’ ο Τάνκοβιτς το σουτ με συνέπεια το κόρνερ και στο 6’ ο Καστάνιο με δύσκολη κεφαλιά από φάουλ του Μουνάφο υποχρέωσε τον Αθανασιάδη σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. 

 

Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι έχοντας τρεις ποδοσφαιριστές σε κάθε περίπτωση που η μπάλα έφτανε στα πόδια του Γκαρσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν’ απειλήσει από τη δεξιά πλευρά. Καλύτερες προοπτικές είχε η αριστερή πλευρά με Τάνκοβιτς αλλά σε πρώτο χρόνο οι συνεργασίες δεν έβγαιναν παρότι αρκετές φορές ο Αρσαριφάρντ τραβήχτηκε στην πλάγια γραμμή για να διευκολύνει σχετικά. 

 

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς συνειδητά παραχώρησε την κατοχή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον αντίπαλό της περιμένοντας τις στγμές της. Η πρώτη ήταν στο 6’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στη δεύτερη όμως οκτώ λεπτά μετά δε χαρίστηκε. Ο Μουνάφο έπιασε το σουτ που εξελίχθηκε σε … πάσα, η μπάλα έφτασε στον Λουίς Φερνάντεζ που με πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 0-1. Εξέλιξη που … «μούδιασε» τους γηπεδούχους, τόνωσε την αυτοπεποίθηση των Αρκάδων και δύο λεπτά μετά από κόρνερ ο Σουάρεθ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-2 προκαλώντας την απόλυτη ψυχρολουσία στους αντιπάλους του. 

 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν βγάζοντας ορμή και πάθος στο γήπεδο όμως το σημείο που έμελλε ν’ αλλάξει την εικόνα του ματς προήλθε από τις ... ενοχλήσεις του Ολιβέιρα στους κοιλιακούς. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Πορτογάλος επιθετικός αποχώρησε αναγκαστικά, στη θέση του περνάει ο Κρστισιτς, ο σχηματισμός γίνεται 4-2-3-1 κι αλλάζουν τα ... πάντα. 

 

Με τον Σέρβο ν’ αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του κέντρου ο Σιμάνσκι απελευθερώνεται και προτιμά την αριστερή πλευρά βγάζοντας συνεργασίες με τον Τάνκοβιτς. Στην πρώτη από αυτές στο 34’ ο Πολωνός εντός περιοχής επιχειρεί, αλλά το σουτ σταματά πάνω σε αντίπαλα σώματα. Με την κατοχή στο 59%-41% η ΑΕΚ αυξάνει προοδευτικά την πίεση ανεβάζοντας και τους αμυντικούς της κοντά στη μεσαία γραμμή. Και στο 40’ η συνεργασία Τάνκοβιτς-Σιμάνσκι αποφέρει καρπούς, με τον δεύτερο να πραγματοποιεί αριστουργηματικό πλασέ για το 1-2. 

 

Οι καθηλωμένοι ως εκείνο το σημείο Αρκάδες αποπειράθηκαν ν’ απαντήσουν άμεσα με τον Λουίς Φερνάντεθ να βγαίνει τετ α τετ υπό γωνία και τον πρώην τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Αθανασιάδη να του λέει «όχι»! Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Κρστισιτςνα βγάζει την εξαιρετική κάθετη στον Τάνκοβιτς κοντά στην τελική γραμμή, εκείνος απέφυγε τον Κώτσιρα έστρωσε στον Σιμάνσκι το δυνατό σουτ του οποίου σταμάτασε στην οριζόντια δοκό!

Περισσότερα σε λίγο ... 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Αστέρας Τρίπολης - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #matchday23 #AEKAST ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Με δύο γκολ του Πολωνού η "Ένωση" επέστρεψε στο ματς καθώς έχανε 0-2 από τους Αρκάδες, άγγιξε την ολική ανατροπή στο 93' αλλά τελικά περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας Article publish on Σάβ, 02/20/2021 - 21:26 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα