ΑΕΚ: Ας κλείσει η παρένθεση πριν να είναι αργά (pics)

ΑΕΚ: Ας κλείσει η παρένθεση πριν να είναι αργά (pics)gvasilioΠαρ, 12/11/2020 - 11:03

Europa League ήταν και πάει για την ΑΕΚ... Και πάλι καλά να λέμε με βάση την εικόνα της Ένωσης στα τρία τελευταία της παιχνίδια στη διοργάνωση. Ένα μαρτύριο που έφτασε στο τέλος του και αφήνει πλέον την ΑΕΚ να επικεντρωθεί πλήρως

και χωρίς δικαιολογίες στον βασικό της στόχο, το πρωτάθλημα. 

Δεν έδειξε κάτι διαφορετικό

Οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν από την ΑΕΚ εναντίον της Λέστερ μια ομάδα που σφύζει από πάθος, ενέργεια, αποφασιστικότητα, σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Όχι όμως και για το προσωπικό γόητρο του καθενός και φυσικά το πρεστίζ του συλλόγου.
 


Οι “κιτρινόμαυροι” η αλήθεια είναι πως μπήκαν στο “King Power Stadium” για να βγάλουν την υποχρέωση και να επιστρέψουν στην Αθήνα, έχοντας στο μυαλό τους τις τρεις νίκες που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Προσωπικά δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό στον αγώνα με τη Λέστερ, δεν ήθελα κιόλας. Ακόμα και αν κέρδισε η ΑΕΚ δεν θα άλλαζε τίποτα απολύτως σε ότι συνέβη το προηγούμενο διάστημα, ούτε και θα σήμαινε και κάτι επίσης για τι συνέχεια. Ο αγώνας με την αγγλική ομάδα ήταν ένα ματς που απλά έπρεπε να γίνει και έγινε. Δεν θα σωζόταν η υπερηφάνεια της ΑΕΚ στην Ευρώπη αν κέρδιζε ή αν έπαιρνε ισοπαλία από τη Λέστερ. 

Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό ότι τα πάντα κατέρρευσαν μέσα σε τρία λεπτά. Και όταν σε τρία λεπτά είσαι πίσω στο σκορ με 2-0 από προσωπικά λάθη κόντρα σε μια ομάδα της Premier League με τη δική σου ψυχολογία καταρακωμένη το μόνο που σκέφτεσαι είναι μην φάμε πέντε. 

Τελικοί που κρίνουν όλη τη χρονιά

Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League ήταν ο πρωταρχικός στόχος που επιτεύχθηκε και έδωσε και σημαντική ανάσα στα οικονομικά του συλλόγου. Η παρουσία της εκεί όμως ήταν πλήρως αποτυχημένη. Τελεία και πάμε παρακάτω.
 



H ΑΕΚ οφείλει τώρα να κλείσει την άσχημη παρένθεση που άνοιξε με τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ και συνέχισε με Μπράγκα, Παναθηναϊκό και Λέστερ. Δεν γίνεται να μείνει στο παρελθόν και στο τι συνέβη. Πρέπει να δει τα τρια ματς που έρχονται σαν τελικούς. Στις πράξεις, όχι στα λόγια. Είναι τρία ματς με Απόλλωνα, Ολυμπιακό και Βόλο που μπορούν να φτιάξουν το κλίμα και να διατηρήσουν την ΑΕΚ σε τροχιά πρωταθλήματος.

Σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα τελειώνει και πολύ φοβάμαι πως θα τελειώσουν και αρκετοί στην Ένωση. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας, ώρα για πράξεις λοιπόν. Αυτές περιμένει και ο κόσμος της ομάδας, αυτές ζητάει. Να δει την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να χτυπάει κάθε ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό, να γίνει πάλι η ομάδα που “έφτυνε αίμα” ο αντίπαλος για να την κερδίσει. Γιατί τώρα την κερδίζει όποιος θέλει κάνοντας... πλάκα. 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΕΛΛΑΔΑ Europa League ήταν και πάει για την ΑΕΚ, το μαρτύριο της οποίας ολοκληρώθηκε και πλέον καλείται να κλείσει άμεσα την άσχημη μεγάλη παρένθεση που έχει ανοίξει από τη Ζόρια. Article publish on Παρ, 12/11/2020 - 11:03 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα