ΑΕΚ: Απογοήτευση, αλλά τίποτα δεν τελείωσε (vids)

H AEK μπορούσε το βράδυ της Τετάρτης να είναι αγκαλιά με τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος, το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έδινε την ευκαιρία για προσπέραση, αλλά η αναποτελεσμάτικοτητα της Ένωσης στο ματς με τον Ολυμπιακό της κόστισε για ακόμα μία φορά φέτος.

Τα στιγμιότυπα
της αναμέτρησης

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ δεν ήταν καλή κόντρα στους “ερυθρόλευκους“, δεν είχε πολλά στοιχεία που έχει παρουσιάσει το παιχνίδι της στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Δεν είχε φρεσκάδα, δεν είχε ένταση, δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε αυτοματισμούς. Απόλυτα λογικό. Προηγήθηκε η υπερπροσπάθεια στη Λεωφόρο και η εξαιρετική εμφάνιση, ίωση συνέχισε να ταλαιπωρεί τους “κιτρινόμαυρους” με αποτέλεσμα να μην προπονούνται όπως θα ήθελε ο Αλμέιδα, ενώ ακόμα και πριν τη σέντρα ο Μήτογλου τέθηκε νοκ-άουτ. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με διαδοχικά απαιτητικά ματς να παρουσιάζεται κάθε τρίτη ημέρα με την ίδια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά αν έχουν προηγηθεί διάφορα προβλήματα.

Παρά τα προβλήματα η ΑΕΚ έδωσε ότι είχε και δεν είχε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της νίκης, έστω και αν δεν απέδωσε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που πραγματικά μπορούσε. Δεν είχε δεξιό μπακ κανονικό, έχασε και από εκεί σημαντικά πράγματα στη δημιουργία της, καθώς ο Μοχαμαντί περισσότερο κρατούσε τη θέση παρά βοηθούσε. Αξιοπρεπέστατος ήταν, αλλά όχι για να δώσει έξτρα λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Η ΑΕΚ είχε 17 τελικές στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ακόμα και μ’ αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι γεγονός πως κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε. Αντίθετα με τους “ερυθρόλευκους” που μπορεί να έκαναν λιγότερες τελικές, αλλά είχαν πιο επικίνδυνες ευκαιρίες για να σκοράρουν. O Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο γήπεδο με σκοπό να κάνει δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ, που το κατάφερε, και να βρει ευκαιρίες στην κόντρα ή από λάθη των γηπεδούχων, που συνέβη. Απλά δεν σκόραρε.

Το 0-0 σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού παρατείνει την αγωνία. H AEK έχει δύο ματς, προφανώς και στενεύουν τα περιθώρια για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό, η Ένωση οφείλει να κάνει το καθήκον της, να κερδίσει και τα δυο ματς με Άρη στο “Βικελίδης” και Βόλο στην “Αγιά Σοφιά” και να περιμένει νέα απώλεια του Παναθηναϊκού που θα παίξει στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“. Τι θα συμβεί θα το μάθουμε σε λίγα 24ωρα, μέχρι τότε αισιοδοξία και πίστη στον Αλμέιδα και στους παίκτες του που θα δώσουν ότι έχουν για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα