Δολοφονία Καραϊβάζ: Αρνούνται τα πάντα τα δύο αδέλφια που προφυλακίστηκαν – Επιφυλάξεις για την υπόθεση

Ο 40χρονος μπόντι μπίλντερ και ο 48χρονος αδερφός του αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Απάντησαν με απολογητικό υπόμνημα και σε ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τα επιβαρυντικά στοιχεία της δικογραφίας. Αυτά τα στοιχεία είναι η κίνηση του λευκού βαν συμφερόντων του 48χρονου την ημέρα της δολοφονίας αλλά και την προηγούμενη, όπως και η παύση λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων των δύο αδερφών για περίπου 2,5 ώρες, χρονικό διάστημα στο οποίο

δολοφονήθηκε ο άτυχος δημοσιογράφος, αλλά και την προηγούμενη μέρα.

Οι συνήγοροι των δύο συλληφθέντων Ευτύχης Αλιγιζάκης και Αθανασία Σταυρή υποστηρίζουν ότι το λευκό βαν της εταιρείας καθαρισμού βρέθηκε στην περιοχή του Αλίμου για διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων. Ως στοιχείο που ενισχύει τον υπερασπιστικό τους ισχυρισμό επικαλούνται ημερολόγιο που τηρούσε ο 48χρονος και κατασχέθηκε την 10η Απριλίου 2023 όταν και προσήχθη στην Ασφάλεια.

Οι κατηγορούμενοι αμφισβητούν ακόμα ότι το scooter με τον ένα και μοναδικό αναβάτη που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας λίγα λεπτά μετά το φόνο είναι το ίδιο με το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Προβαίνουν στο συγκεκριμένο ισχυρισμό προκειμένου να καταδείξουν ότι το λευκό βαν δεν είχε υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία και ουδέποτε μετεπιβιβάστηκε σ’ αυτό ο ένας από τους εκτελεστές, όπως αφήνει να εννοηθεί η αστυνομία. Σημειώνεται ότι στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο οδηγός του σκούτερ, μετά την αποβίβαση του συνεπιβάτη-εκτελεστή, και σε μικρή απόσταση που υπήρχε “κενό θέασης”, φαίνεται να έχει αλλάξει μπουφάν και κράνος προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες σε ενδεχόμενο προσαγωγής του από αστυνομικές περιπολίες κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων με την πρώτη πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων σημειώνουν ότι η παύση της ενεργητικής λειτουργίας τους για διάστημα περίπου δύο ωρών είναι συμπτωματική. Αναφέρουν ακόμα ότι τα δύο αδέλφια χρησιμοποιούσαν αρκετές ακόμα τηλεφωνικές συνδέσεις για τις οποίες οι αστυνομικοί επέλεξαν να μη διεξάγουν έρευνα. Ο όρος “παύση λειτουργίας” υποδηλώνει ότι οι χρήστες των συσκευών δεν έστειλαν μηνύματα, δεν πραγματοποίησαν κλήσεις, δεν κατανάλωσαν δεδομένα κ.ο.κ..

Πάντως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την ποινική κατάληξη της υπόθεσης. Υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα των εμπλεκομένων, ωστόσο θα έπρεπε να ενισχυθεί το αποδεικτικό υλικό, με τεχνική και φυσική παρακολούθηση. Κάνουν λόγο για βιασύνη στην υποβολή της δικογραφίας, που ελήφθη σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συνάδει με αστυνομική πρακτική και κριτήρια αποτελεσματικότητας.

Ο 40χρονος μπόντι μπίλντερ είχε κληθεί το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022 στην Ασφάλεια Αττικής, σε μια άτυπη συζήτηση με υψηλόβαθμο αξιωματικό του Σώματος, με στόχο την “εκπομπή” μηνύματος πως η αστυνομία παρακολουθεί πρόσωπα και δρώμενα της Greek Mafia. Σε παρόμοιες συζητήσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν αρκετά ακόμα πρόσωπα, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι και το γεγονός ότι μεσούσης της έρευνας και συγκεκριμένα το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ανανέωση της άδειας οπλοφορίας ενός 50χρονου άνδρα που περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα ως μέλος της ομάδας που υλοποίησε το σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα