ΑΕΚ: Αναζητώντας ελπίδα και νέα αρχή (vids)

ΑΕΚ: Αναζητώντας ελπίδα και νέα αρχή (vids)gvasilioΚυρ, 01/03/2021 - 12:08

Πάει ο παλιός ο χρόνος για την ΑΕΚ, ήρθε ο νέος... παλιός, Μανόλο Χιμένεθ και τα πάντα αρχίζουν από το μηδέν στην Ένωση! 

Το 2020 ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΚ, στην οποία άφησε ανάμεικτα συναισθήματα θα

λεγε κανείς. Αν και το φινάλε της χρονιάς είχε πικρή γεύση και ανακατατάξεις στους “κιτρινόμαυρους”, καθώς αποχώρησε ο Μάσιμο Καρέρα και ακολούθησε ο Ίλια Ίβιτς για να έρθουν Μανόλο Χιμένεθ και Παναγιώτης Κονέ.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα γκολ της ζωής τους (vid)



Αναζητώντας νέα αρχή

Είναι ξεκάθαρο, αν ερμηνεύσει κανείς και τις δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ στα κανάλια Novasports, ότι η ΑΕΚ ψάχνει μια νέα αρχή. Να εκκινήσει από το μηδέν και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος και φυσικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Φάληρο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό έχοντας στην πλάτη της οκτώ βαθμούς διαφορά από τους “ερυθρόλευκους” και γνωρίζει πολύ καλά πως σε περίπτωση ήττας και -11 από την πρώτη θέση θα έχουν τελειώσει αν όχι τα πάντα, τα περισσότερα.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Γκολ ο Λάκης, νικητής ο Παναθηναϊκός (vid)

Χιμένεθ για την τέταρτη πρεμιέρα του

Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ για τέταρτη φορά στην προπονητική του καριέρα έχει δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδας. Οι παίκτες που γνωρίζουν τον Ανδαλουσιανό τεχνικό ικανοποιήθηκαν στο άκουσμα της επιστροφής του, ενώ γενικότερα αποπνέει ένα κλίμα αισιοδοξίας στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο.
 



Δείτε επίσης: Οι στιγμές της ΑΕΚ μέσα στο 2020 (vids)

Ο Χιμένεθ ετοιμάζεται για την τέταρτη πρεμιέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ με τις τρεις προηγούμενες να έχουν στεφθεί από νικηφόρο αποτέλεσμα. Το 2011 είχε συντρίψει εκτός έδρας 4-0 τον Άρη, το 2017 είχε κερδίσει 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ενώ το 2019 είχε οδηγήσει την ΑΕΚ σε νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι για το Κύπελλο, με το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος να είναι με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-0). Τρία στα τρία για τον Χιμένεθ στις πρεμιέρες του ευελπιστώντας ότι θα κάνει το 4Χ4. 

Με ενδεκάδα... γρίφο

Ο Μάσιμο Καρέρα συνήθιζε παραμονή του κάθε αγώνα να κάνει μια μικρή πρόβα ενδεκάδας στην προπόνηση της ΑΕΚ, όμως με τον Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται πως πηγαίνουμε σε νέα ήθη και έθιμα. Ο τεχνικός της Ένωσης όλη την εβδομάδα που διανύσαμε δεν φανέρωσε τα πλάνα ή τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο σε εγρήγορση όλους τους παίκτες της ομάδας του.

Δείτε επίσης: Νεντελτσιάρου: "Είμαστε ΑΕΚ, πρέπει να είμαστε πρώτοι" (vid)
 


Έτσι, μια πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που εμπεριέχει αρκετό ρίσκο είναι ο Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης δεξιά, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας και Λόπες αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες φαίνεται πως θα χει παρτενέρ τον Γαλανόπουλο, δεξιά θα βρεθεί ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ άξονα και αριστερά θα βρεθούν οι Μάνταλος και Λιβάια, χωρίς να αποκλείεται να πάει στην πλευρά ο αρχηγός της Ένωσης, ενώ στην κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει προβάδισμα έναντι του Νέλσον Ολιβέιρα.

Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Τα πέντε κορυφαία γκολ για το 2020 (vids)

Εκτός αποστολής έμεινε ο Βασιλαντωνόπουλος, οι Παουλίνιο και Σιμάνσκι που αναρρώνουν από Covid-19 και ο τιμωρημένος, Σάκχοφ.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Πάει ο παλιός ο χρόνος για την ΑΕΚ, ήρθε ο νέος... παλιός, Μανόλο Χιμένεθ και τα πάντα αρχίζουν από το μηδέν στην Ένωση! Article publish on Κυρ, 01/03/2021 - 12:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα