ΠΑΟΚ: Οι χειμερινές μεταγραφές περισσότερο κρίνουν παρά κρίνονται

ΠΑΟΚ: Οι χειμερινές μεταγραφές περισσότερο κρίνουν παρά κρίνονταιkmpotsΚυρ, 01/03/2021 - 10:08 Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, εργασία, αντοχές, χαρά κι ότι άλλο έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο κάθε ένας. Όλα τα ωραία διαρκούν λίγο κι αυτές οι γιορτές δεν αποτελούν εξαίρεση ... Ο κάθε «κατεργάρης» στον πάγκο του λοιπόν κι ο ΠΑΟΚ στον αντίστοιχο
δικό του... 

Τα έφερε έτσι ο νέος χρόνος που τρεις ημέρες μετά την έλευσή του οι ομάδες επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους για την έναρξη του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Σε κάποιες άλλες χώρες βέβαια αυτό συνέβη νωρίτερα αλλά αυτήν είναι μια άλλη «πονεμένη» κουβέντα. 

Η δεδομένη ξεχωριστή ανάγκη του κάθε ενός

Η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων – εν μέσω μεταγραφικής περιόδου πλέον – βρίσκει τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα, εκεί όπου απόψε στις 17.15 (Novasports2HD) στο στάδιο «Αλκαζάρ» θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΛ. Μια ομάδα που βρίσκεται σε δεινή θέση κι έχει απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς. 

Όχι ότι ο ΠΑΟΚ όμως δεν τους έχει. Βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας σε απόσταση πέντε και δύο βαθμών από την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα, ξεκινώντας το νέο χρόνο και ειδικά ένα μήνα με πολύ υψηλό αγωνιστικό βαθμό δυσκολίας και αναμετρήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό εντός, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΟΦΗ εκτός, με ελάχιστο χρόνο ανασύνταξής ανάμεσα στους αγώνες.

Οι προϋποθέσεις 

Κατά συνέπεια, γίνεται κατανοητός ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας που απαιτείται, το «βάθος» στις επιλογές αναφορικά με το έμψυχο υλικό κι η κατάλληλη προετοιμασία, ψυχολογική και σωματική. Κι αν τα περισσότερα από αυτά λογίζονται ως ... δεδομένα ή αυτονόητα (σ.σ. δεν υπάρχει εδώ και καιρό αυτήν η λέξη, η έννοια της) ο αστάθμητος παράγοντας έγκειται στις μεταγραφές. 

Το ... «παραθυράκι» της εποχής για τη διόρθωση των όποιων κακώς κειμένων προέκυψαν στο πρώτο μισό της σεζόν, την κάλυψη κενών, που μπορεί να είναι κι αποτέλεσμα ατυχίας-ών μέσα από τραυματισμούς και πάει λέγοντας. Μια ιδιαίτερη κατηγορία λόγω της χρονικής στιγμής αφού πέρα από το προαναφερθέν πλεονέκτημα χαρακτηρίζεται κι από αρκετά μειονεκτήματα. 

Οι δυσκολίες 

Με τους ποδοσφαιριστές που έχουν μια δεδομένη αξία-δυναμική «καπαρωμένους» είτε θα πρέπει να μπει ο κάθε ενδιαφερόμενος στη διαδικασία να βάλει βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη και να πείσει τον στόχο του πως αξίζει το ρίσκο μια τέτοια απόφαση ή να ψάξει να βρει «λαχεία». Περιπτώσεις δηλαδή που ελέω συνθηκών έχουν τεθεί στο περιθώριο. Μόνον που αυτές (σ.σ. οι περιπτώσεις) είναι απειροελάχιστες κι οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Στα παραπάνω προσθέστε και τον – εξίσου – λίγο χρόνο προσαρμογής που – εκ των πραγμάτων – υπάρχει. 

Μια εξίσωση όμως που στη θετική της εκδοχή αποδίδει πολλά. Καθώς μία ή δύο τέτοιες μεταγραφές μπορούν να κρίνουν πολλά για τη συνέχεια κάθε ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση το αντικείμενο του ενδιαφέροντος είναι ο ΠΑΟΚ. Με τους ιθύνοντες να έχουν ήδη προβεί στις πρώτες τους κινήσεις. Η αρχή έγινε με την επιστροφή των Λάμπρου-Ουάρντα. Δύο διαφορετικές υποθέσεις με κοινό παρονομαστή από τη μια τη διάθεσή τους ν’ αποδείξουν πράγματα κι από την άλλη την τεχνική ηγεσία να δηλώνει ικανή να τους αξιοποιήσει γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του κάθε ενός. 

Τα νέα πρόσωπα

Η συνέχεια έρχεται μέσα από τις επιλογές ενός φορ κι ενός χαφ. Συγκεκριμένα του 27χρονου διεθνή Τσέχου της Μπριζ, Μίκαελ Κρμέντσικ και του 25χρονου Κροάτη της Μπενφίκα, Φίλιπ Κροβίνοβιτς που αγωνίζεται ως δανεικός στην Γουέστ Μπρομ. Η πρώτη φέρεται ως – σχεδόν – ολοκληρωμένη, σ’ αντίθεση με τη δεύτερη που παρουσιάζει περισσότερες δυσκολίες. 

Η πιο ουσιαστική μεταγραφή όμως είναι η ίδια ομάδα. Η δουλειά που έγινε στο διάστημα που μεσολάβησε, το αποτέλεσμα αυτής πάνω σε δεδομένες αδυναμίες κι η εικόνα υψηλών απαιτήσεων που καλείται να παρουσιάσει άμεσα, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα. Η συνέχεια με τις όποιες απαντήσεις σε λίγες ώρες ... Καλή συνέχεια, καλή δύναμη    

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #paokfc #solidarityforever ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την αγωνιστική δοκιμασία του «Δικεφάλου» στη Λάρισα και τη μεταγραφική δραστηριότητα Article publish on Κυρ, 01/03/2021 - 10:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα